Vantaan Voimisteluseuran edustusjoukkueet lunastivat paikan Maailmancupin osakilpailuun

5.3.2018Vantaan Voimisteluseuran edustusjoukkueet Team Vantaa ja Team Vantaa Junior onnistuivat Suomen Voimisteluliiton karsintakilpailuissa viime viikonloppuna Kisakalliossa. Molemmat joukkueet lunastivat paikan vuoden 2018 ensimmäiseen Maailmancupin osakilpailuun, joka kilpaillaan Vantaan Energia Areenalla 16.-18.3.2018.

”Lähdimme varman ja luottavan tunnelman vallitessa kilpailemaan Maailmacup-paikasta. Tytöt ja joukkue kehittynyt paljon syksystä ja nyt hoidetaan sairastumiset kuntoon, jotta päästään taas treenaamaan täysillä ja viemään ohjelmaa eteenpäin”, sanoo Team Vantaan vastuuvalmentaja Pia Räikkä. Erityisen tyytyväinen Räikkä on siihen, että joukkue sai pidettyä karsintakilpailussa pään kylmänä, vaikka joukkueessa sattui sairastapaus kisapäivänä.

Joukkueen kapteeni Alexandra Upornikova kertoo, että joukkue oli haastavasta tilanteesta huolimatta tyytyväinen suorituksiin ja valmistautuminen kohti Maailmancupin osakilpailua jatkuu innostuneena. Joukkue odottaa innolla kotikilpailua ja sen tuomaa tunnelmaa.  

Naisten edustusjoukkueen lisäksi tulevissa kilpailussa nähdään myös Vantaan Voimisteluseuran junioreiden edustusjoukkue.

”Junnut onnistuivat tekemään kaksi siistiä ja rohkeaa suoritusta karsintakilpailussa. Olemme tehneet kovasti töitä ja on erityisen upeaa päästä kilpailemaan kahden viikon kuluttua kotiyleisön eteen”, toteavat Team Vantaa Junioreiden valmentajat Ida Hannola, Jutta Flinkman ja Ella Flinkman.

Junioreiden kapteeni Saana Paju kertoo joukkueen tunnelmista seuraavasti: ”Saimme tehtyä rauhalliset suoritukset vaikka virheiltäkään ei vältytty. Olemme kuitenkin joukkueen kanssa kokonaisuudessaan tyytyväisiä kisaan”. Team Vantaan Junioreiden kapteeni toivottaa samalla kannustusjoukot tervetulleiksi seuraamaan kilpailuja paikan päälle.

Kansainvälistä huippuvoimistelua Vantaalla

Maaliskuun 16.-18. päivä nähdä Vantaalla jännittävä kilpailu, kun maailman parhaat joukkuevoimistelijat ottavat toisistaan mittaa vuoden 2018 ensimmäisessä Maailmancupissa ja junioreiden Challenge Cup –nimeä kantavassa kilpailussa. Yhteensä Vantaalle nähdään 97 eri joukkuetta kymmenestä eri maasta. Kilpailuiden yhteydessä kilpaillaan myös kansainvälinen seurakilpailu AGG Spring Open.

Suomen edustajat Maailmancupin osakilpailussa:

Naiset - Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Team Vantaa (Vantaan Voimisteluseura) ja  Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat).
Juniorit - Minetit Jr (Coco, Tampereen Sisu), OVO Jr Team (Olarin Voimistelijat), Team Vantaa Jr (Vantaan Voimisteluseura) ja Team Tapiola Gloria (Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat).

Lisätietoa:

vantaanvoimisteluseura.fi

twitter.com/cupvantaa18

Karsintakilpailun tulokset:

https://www.voimistelu.fi/fi/L%C3%B6yd%C3%A4-voimistelu/Joukkuevoimistelu/Kilpailu/Kansainv%C3%A4liset-kilpailut/Maailmancup-ja-Challenge-Cup