Vantaan Voimisteluseura tehnyt kasvuloikan

9.3.2019

MeidänVVS-henkeä, kuva: Sanna Koli
MeidänVVS-henkeä, kuva: Sanna Koli
KivaSalista, kuva: Ilkka Lukka
KivaSalista, kuva: Ilkka Lukka

Vantaan Voimisteluseuran jäsenmäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana lähes tuhannella jäsenellä. Jäsenmäärän kasvu on suurin kaikista Suomen Voimisteluliiton jäsenseuroista. Seurassa liikkuu, harrastaa ja kilpailee tällä hetkellä yli 2700 voimistelun ystävää.  

Vantaan Voimisteluseura on suurseura, joka liikuttaa monipuolisesti eri ikäisiä ja toimii joukkuevoimistelussa lajin kansallisella ja kansainvälisellä huipulla. Seuran strategisia tavoitteita on olla hyvä ja arvostettu työantaja, tarjota mielenkiintoisia kehityspolkuja ohjaajille, valmentajille ja urheilijoille sekä ylläpitää monipuolista voimistelullista liikuntatarjontaa ja edistää yhteisöllisyyttä oman toimintansa kautta. 

Menestyvässä ja kehittyvässä seurassa tarvitaan samoja elementtejä, kuin missä tahansa menestyvässä organisaatiossa.  Keskeisiä asioita ovat monipuolinen osaaminen, yhteinen innostava päämäärä, vakaa taloudellinen pohja sekä intohimoiset ihmiset ja kannustava ilmapiiri", toteaa Vantaan Voimisteluseuran puheenjohtaja Elina Yrjänheikki.

Yhteistyö Vantaan kaupungin ja Suomen Voimisteluliiton kanssa on ollut merkittävässä roolissa seuran kasvuloikan aikaansaamiseksi. Huippuvoimistelun olosuhteiden kehittämisessä on tehty sekä kaupungin että liiton kanssa tiivistä yhteistyötä.  Seura on osaltaan pitkäjänteisesti rakentanut toiminnan vakaata taloudellisen pohjaa ja kehittänyt osaamista, jonka kautta myös olosuhteiden kehittäminen on ollut mahdollista.    

Syksyllä 2018 avattu seuran oma sali ”Temppis” on lisännyt selkeästi yhteisöllisyyttä seurassa. Temppiksen ja sen yhteydessä toimivan KivaSalin myötä olemme saaneet noin 600 uutta jäsentä seuraamme”, kertoo Vantaan Voimisteluseuran toiminnanjohtaja Anu Kuusela.

Seuran omat liikuntaolosuhteet ovat olleet mahdollistamassa aivan uudenlaista toimintaa, kuten muun muassa iltapäiväkerhotoimintaa. After school -temppis on ollut hyvin suosittua koululaisten keskuudessa. Uudet olosuhteet ovat mahdollistaneet myös vanhempien oman liikkumisen lasten temppuiluryhmien aikana.  

Tärkein tehtävämme on saada ihmisiä liikkumaan ja siinä olemme todella onnistuneet kuluneen vuoden aikana”, iloitsee Anu Kuusela.

Näemme itsellämme vahvan yhteiskunnallisen rooliin työnantajana, liikuttajana ja yhteisöllisyyden kehittäjänä nyt ja tulevaisuudessa”, kuvaa Elina Yrjänheikki seuran toiminnan merkitystä.

Lue lisää:
Suomen Voimisteluliitto – 20 suurinta jäsenseuraa
Vantaan Voimisteluseura