Mitalisatoa viikonlopun kilpailuista

10.11.2020

Joukkuevoimistelussa jaettiin viime viikonloppuna Suomen Mestaruudet Helsingissä Töölön kisahallissa ja sekä kilpa-aerobicissa että tanssillisen voimistelun puolella kisattiin Suomen cupin osakilpailu. Viikonloppu oli menestyksekäs VVS:n kaikissa kilpalajeissa. 

Team Vantaa Prejunior SM-pronssi

Joukkuevoimistelun puolella SM-kilpailuihin osallistui VVS:n edustusjoukkueet naisten ja 12-14 vuotiaiden sarjassa. Team Vantaa onnistui tekemään finaalissa kauden parhaansa. Suoritus oli tunnelmaltaan upea, vangitseva ja liikekieleltään yksi sarjan haastavimmista ohjelmista välittyi katsojille tuottaen kylmiä väreitä. Alkukilpailussa sattuneet virheet kuitenkin rokottivat joukkueen sijoitusta, joka oli lopulta 5. naisten sarjassa. Kulta meni Tampereelle Mineteille, hopea Espooseen OVO Teamille ja pronssia sai PNV:n Gloria. 

12-14 vuotiaiden SM-sarja oli VVS:n Team Vantaa Prejunior nappasi upeasti pronssimitalit kaulaansa. Kultamitali meni Tampereen Mineteille ja hopea Espoon Team Ioneille. TV Prejunior onnistui molemmissa näytöissä tekemään vahvan, ilmaisullisen suorituksen ja finaalin pienistä virheistä huolimatta joukkue sai ansaitusti kovat pisteet ja sijoittui upeasti 3. sijalle erittäin kovatasoisessa sarjassa, jossa kilpaili yhteensä yli 30 joukkuetta.

"Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen SM-kilpailussa, saimme tehtyä kaksi hyvää suoritusta. Olemme tehneet kovasti töitä jo useamman vuoden ja nyt pitkäjänteinen työ alkaa näkymään ja tuottamaan tulosta. 12-14 vuotiaiden SM-sarja on kovatasoinen ja tiukka kilpailu pitkin kauden on vienyt joukkuetta omalta osaltaan myös hienosti eteenpäin. Olen onnellinen koko tiimin puolesta, että kauden pääkilpailuissa onnistuimme." , kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Ida Hahtola

Team Vantaa
Team Vantaa Prenjunior

Pitkäjänteisestä ja nousujohteisesta valmennustyöstä kertoo myös se, että joukke sijoittui vuosi sitten 12-14 vuotiaiden SM-kilpailuissa 14. sijalle. Huikea nousujohteinen kehitys on tapahtunut ja valmennustiimin pitkäjänteinen työ ja osaaminen sekä seuran panostus kyseiseen ikäluokkaan alkaa tuottamaan tulosta. Ensi keväänä joukkue nousee juniori sarjaan. Katseet on jo käännetty sarjanousuun ja tulevan kevään ohjelma on valmis. 

SM-kilpailuiden kaikki tulokset

Maija Keurulainen pronssilla

Kilpa-aerobicin puolella JNV Cupissa Vaajakoskella nähtiin myös paljon VVS onnistumisia. Naisten SM-sarjassa kilpaili koko upea kolmikkomme Maija Keurulainen, Saija Mokkila sekä Tiia Savonius. Naisten sarjassa Maija Keurulaisen suoritukseen mahtui ikäviä epätarkkuuksia, joista huolimatta Maija sai pronssia. Seuraavissa kilpailussa VVS:n kaarti naisten sarjassa kasvaa, sillä sunnuntaina Vaajakoskella 5.luokan kilpasarjassa nousupisteet upeasti saavuttanut Liinu Oikari siirtyy kilpailemaan naisten SM-sarjaan. Liinu voitti 5.luokan saavuttaen huikeat pisteen 18.55. 

Eikä mitalisade rajoitunut tähän, vaan myös 5. luokan pronssi tuli Vantaalle Olivia Huikolle ja 4. luokassa loistavasti viikonloppuna onnistunut Nea Källman sai hopeaa. Naisten triosarjassa debytoinut sennutriomme (Keurulainen, Mokkila, Oikari) onnistui uudella ohjelmallaan hienosti ja nappasi kultamitalit kaulaansa. Myös 3. luokan VVS ryhmä (ELlen, Viva, Jade, Jessica) saivat kultaa ja 5. luokan trio (Huiko, Petrova, Savonius) saivat pronssia. 

"Olen erittäin iloinen VVS:n kilpa-aerobiccareiden kehityksestä ja hienoa, että koronasta huolimatta olemme päässeet kilpailemaan. Se on elintärkeää urheijoiden motivaation kannalta. Vaikka itse en onnistunut, saimme seurana paljon onnistumisia viikonloppuna", kommentoi Maija Keurulainen. 

Kaikki JNV cup:n tulokset löytyvät täältä.

Naisten trio (Mokkila, Oikari, Keurulainen)
Nea Källman 4lk hopea

AjattomatJR kultaa tanvo cupI-kilpailussa

Myös tanssillisen voimistelun puolella oli onnistumisia, kun seuramme yli 20 vuotiaiden sarjassa kilpaileva AjattomatJR voitti tanvo cup1-kilpailun. Kilpailu järjestettiin Lappeenrannassa, mutta Voimisteluliiton ja olympiakomitean ohjeistusten mukaisesti aikuisten (yli 20v) kilpailusarjat kilpaillaan etänä, joten Ajattomat pääsivät testaamaan etäkilpailun meininkiä. VVS järjesti kaikille HUS-alueen ryhmille oman etäkisan Hämeenkylän liikuntahallilla, joka striimattiin Lappeenrantaan. 

Seuraava tanvo cupII järjestetään Raisiossa, mutta myös etäkisana marraskuun lopulla.

Tanvo cupI tulokset

AjattomatJR