Onnistunut ja turvallinen tapahtuma

1.10.2020

Vantaan Voimisteluseuran järjestämä upea kilpailutapahtuma tiukoin tuvallisuusjärjestelyin onnistui erinomaisesti Vantaan Energia Areenalla. 

Seuramme VVS ry:n yksi toiminnan muodoista on olla paikallisesti aktiivinen kilpailu- ja tapahtumajärjestäjä seuran eri voimistelulajeissa. Järjestämme vuosittain 5-8 isompaa kilpailu- ja näytöstapahtumaa sekä useita pieniä alueellisia aktiviteetteja. Koronapandemiasta johtuen kaikki tapahtumat ovat olleet peruttuna jo kuuden kuukauden ajan, mutta viimein viime sunnuntaina 27.9. seura pääsi toteuttamaan, tiukoin tuvallisuus- ja hygieniajärjestelyin, mieleenpainuvan kilpailutapahtuman Vantaan Energia Areenalla, jossa kisattiin joukkuevoimistelun MM-valintakilpailu sekä nuorempien voimistelijoiden VVS Cup

Tapahtumapaikka ja järjestelyt olivat viritetty turvallisuus- ja hygienia edellä ja yksityiskohtaisella suunnittelulla onnistuimme järjestämään turvalliset olosuhteet niin urheilijoille, valmentajille, yleisölle, tuomareille kuin vapaaehtoisille mm. näillä toimenpiteillä: 

 • Joukkueet saapuivat hallille säädetyssä aikataulussa yksi kerrallaan
 • Joukkueiden liikkumiseen, lämmittelyyn ja valmistautumiseen oli määritelty kellotettu ”lämmittelypolku” sekä kulkureitit. Näin minimoitiin kohtaamiset eri joukkueiden välillä.
 • Yleisön oleskelu hallilla minimoitiin ennen ja jälkeen kilpailun. Aamu- ja iltapäivä kisan välissä halli pidettiin kiinni
 • Kilpailu striimattiin kotisohville
 • Yleisön kohtaamiset minimointiin järjestämällä sisään ja uloskäynnit eri puolilta hallia ja yleisö ohjattiin katsomoon välittömästi, oleskelua yleisillä aluelila vältettiin
 • Lipunmyyntiä ohjattiin vahvasti etukäteismyyntiin ja paikan päällä lipunmyynnissä käytettiin vain lähimaksua
 • Yleisöä ohjeistettiin turvaväleistä katsomossa (joka toinen rivi, joka toinen paikka tyhjänä)
 • Kasvomaskisuositus koski kaikkia paikallaolijoita ja maskeja ja käsidesiä oli saatavilla yleisölle ja kaikille paikallaolijoille maksutta
 • Järjestävä henkilökunta ja vapaaehtoiset näyttivät esimerkkiä kasvomaskien käytöstä koko kilpailun ajan
 • Siivousryhmä teki aktiivisesti työtä kosketuspintojen desinfioinnissa päivän aikana
 • Yhteisruokailuja ei järjestetty ja käytimme paikallisen yhteistyökumppanimme ravintola Wandasin palveluita
 • Vapaaehtoiset olivat ohjeistamassa turvallisuus- ja hygieniaohjeista sekä yleisöä ja joukkueita koko päivän ajan

Näillä toimenpiteillä (tai näistä huolimatta) kilpailutunnelma oli erinomainen ja urheilijat pääsivät nauttimaan urheilijan huippuhetkistä – oman osaamisen näyttämistä ja tunnelman välittämistä tuomareille ja yleisölle. 

Vastuullisesti ja turvallisesti järjestetty tapahtuma oli onnistunut ja on yksi osoitus seuramme osaamisesta näkyvänä ja vaikuttavana toimijana urheilukentässä. 

VVS - Yhteisö, johon kuulun - #MeidänVVS 

Kiitos yhteistyökumppanimme; Vantaan kaupunki ja liikuntapalvelut, Energia areenan henkilöstö, Voimisteluliitto, Logis, Cutrin Suomi, Wanda's Kitchen and Lounge!

Kilpailun tulokset