Voimistelu

Tanssillinen voimistelu
Tanssillinen voimistelu pohjautuu suomalaiseen naisvoimisteluun. Siinä yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Se on laadukasta, taidokasta ja tavoitteellista toimintaa, jossa kehittyvät sekä harrastajan kunto että taidot, ja lisämausteena kehittyvät myös harrastajan itseilmaisu ja luovuus. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun eri osa-alueita, kuten vartalonliikkeitä, hyppyjä ja tasapainoa sekä liikkuvuus- ja voimaominaisuuksia, musiikin tulkintaa ja ilmaisua. Tanssillisen voimistelun joukkueet osallistuvat aktiiiviseisti myös voimistelun suurtapahtumiin!

Tanssillisen voimistelun perustreeni *UUTUUS
Sunnuntai-illan treenissä voimistellaan monipuolisen ja innostavan musiikin tahdissa. Tunti on avoin sekä tanssillisen voimistelun harrastajille että voimistelusta kiinnostuneille kuntoilijoille. Tunnilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusteita ja tekniikoita, lihaskuntoa ja liikkuvuutta unohtamatta. 

Taru (alkeistaso) Uusi aikuisten tanssillisen voimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kerran viikossa tanssillisen voimistelun perusteita. Ryhmän tavoitteena on esiintyä seuran näytöksissä ja osallistua Lumo-kilpailuihin.

Ryhmä on avoin kaikille yli 20 vuotiaille, aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita. Ryhmä on aikuisten VVS TanVo-polun aloitusryhmä, josta on mahdollisuus siirtyä tavoitteellisempiin ryhmiin.

Saaga (keskitaso) on aikuisten tanssillisen voimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Useamman vuoden koossa ollut ryhmä osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ja TanVo-kilpailuihin. Kaudella 2022-2023 ryhmä harjoittelee myös World Gymnaestradan   Kirkkaat vedet- kenttäohjelmaa. Ryhmään otetaan uusia voimistelijoita kokeiluharjoituksen kautta.

Ajattomat (edistyneet) on kaksi kertaa viikossa tavoitteellisesti harjoitteleva tanssillisen voimistelun ryhmä edistyneille voimistelijoille. Tunneilla harjoitellaan paljon sarjoja ja koreografioita ja ryhmä osallistuu erilaisiin tanssillisen voimistelun tapahtumiin ja kilpailuihin. Ryhmäläiset ovat yli 40-vuotiaita.

Ajattomat Jr (edistyneet) on esiintyvä ja kilpaileva ryhmä edistyneille voimistelijoille. Ryhmäläisten ikähaitari on n. 20-30v.

Jos olet kiinnostunut tanssillisesta voimistelusta. Ota yhteyttä! katariina.kuronen@vantaanvoimisteluseura.fi

Uusi kurssi - tanssillisen voimistelun iloa - keväällä 2023. Lyhytkursseista löydät myös aikuisten akrobatiaa!