Koronainfo ja turvallisuusohjeistus Syksy 2021

VVS harrastetoimintaan liittyvä poikkeusohjeistus

Päivitetty 16.8.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) jatkaa alueellisten tilojen sulkumääräystä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueilla 12.9.2021 asti.

Avin uudet linjaukset ovat herättäneet kysymyksiä koskien Vantaan Voimisteluseuran syyskauden toimintaa, joka käynnistyy siis nykyisten rajoitusten puitteissa suunnitellusti.

RAJOITUKSET eivät kiellä harrastustoimintaa

Torstaina annettiin ainoastaan uusi, kolme viikkoa (20.8.-12.9.) kestävä rajoitus, joka koskee tiloja. Avin mukaan esimerkiksi sisätilassa ryhmäliikunta­tunnilla voi olla enintään sen verran osallistujia kuin tilaan mahtuu niin, että kahden metrin turvaväli voidaan huomioida. Harrastajien ei kuitenkaan edellytetä jatkuvasti olevan kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

Olemme rajanneet ryhmäkoot niin, että turvavälit on mahdollista pitää, kaikista toimipisteistämme löytyy hygieniaohjeistuksien mukaiset välineistöt. Ohjaajamme suunnittelevat tuntirakenteen ja sisällön niin, että lähikontakteilta vältytään.

Haluamme korostaa myös yksilön vastuuta. RAJOITUKSET velvoittavat vain palveluntarjoajia, eivät harrastajia itseään.

Tutustuthan ao. toimintaohjeisiimme huolella.

Tartuntojen leviämisen ehkäiseminen

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Sisään- ja ulosmenoissa kuljetaan ainoastaan ohjaajan mukana. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Alla olevat ohjeet koskevat lasten ja nuorten lähiharjoittelua.

Toivomme kaikkien osallistujien noudattavan perusohjeita, jotta harrastaminen on kaikille mahdollisimman turvallista ja turhilta altistumisilta vältytään. Kiitos yhteistyöstä!

Ennen tuntia

• Tunnille mukaan vain terveenä! Tämä koskee myös mahdollisia saattajia.
  • Mikäli osallistujalla on mitään sairastumisen oireita, pysyttehän kotona ja käytte covid-19 testissä
  • Sairaspoissaolon jälkeen tunneille voi palata kahden täysin oireettoman päivän jälkeen (2 vrk), jos testitulos on negatiivinen
  • Noudata aina viranomaisten karanteenisuosituksia, etenkin ulkomailta palatessasi ja altistumisen/tartunnan jälkeen.

Toimintatavat liikuntapaikalla

Tunneille voi osallistua vain ne, jotka ovat ilmoittautuneet etukäteen tunnille ilmoittautumispalvelumme kautta.

Vanhemmat EIVÄT SAA TULLA sisätiloihin ollenkaan!

• Ohjaajat hakevat lapset liikuntapaikan ulko-ovilta, saattajat eivät tule sisätiloihin. Odotathan ohjaajaa ulkona. Suosittelemme saapumaan liikuntapaikalle n. 5 min ennen tunnin alkamista, jolloin ohjaajamme noutavat sinut ulko-ovelta.
  • Pue jumppavaatteet päälle jo kotona ja vältä pukuhuoneiden/muiden yleisten tilojen käyttöä (koskee myös mahdollisia saattajia).
  • Edellytämme kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä liikuntapaikoilla liikuttaessa (aulatilat, pukuhuoneet jne.), pl. urheilusuorituksen aikana. Tämä koskee siis myös mahdollisia saattajia/hakijoita.
  • Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet. Vältetään pukutilojen käyttöä.
  • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut jätetään naulakkoon tai tuodaan treenisalin nurkkaan.
  • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä ulko-ovelle ohjaajien/valmentajien toimesta.
  • Pesemme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana. Jos voimistelija on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
  • Ohjaajilla on harjoituksissa mukana myös käsidesiä, jota käytetään aina tarvittaessa
  • Jokaisella tulee olla:
    • OMA juomapullo
    • jumppamatto/-alusta
    • mitään välineitä ei lainata kaverille, emme pääsääntöisesti käytä myöskään seuran yhteisiä välineitä.
  • Harjoituksissa ei saa koskea toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit parhaamme mukaan myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös ohjaajaan pidetään turvaväli.

Tunnin jälkeen

• Pese/desinfioi kätesi huolellisesti tunnin jälkeen. Pienten lasten ryhmissä ohjaaja valvoo käsien pesua.
  • Ohjaaja saattaa lapset ulko-oville, joiden ulkopuolella vanhemmat ottavat lapset vastaan.
  • Mikäli saat positiivisen koronatestitulokset tunnille osallistumisen jälkeen, ilmoitathan siitä pikaisesti myös
    VVS toimistolle, p.040 763 8995. Käsittelemme kaikki ilmoitukset GDPR mukaisesti.

Olemme sitoutuneita tekemään harrastamisesta niin turvallista kuin mahdollista muun muassa näiden käytäntöjen avulla:

• Ohjaajamme tulevat paikalle vain terveenä, ja olemme varautuneet järjestämään normaalia enemmän sijaisia kauden aikana jotta ohjaajat voivat jäädä kotiin hyvinkin matalalla kynnyksellä.
  • Ohjaajamme käyttävät kasvomaskeja koko ajan liikuntapaikoilla, myös tuntien aikana.
  • Ohjaajamme pitävät kirjaa tuntien osallistujista, ja altistumistapauksessa kaikki osallistujat tavoitetaan nopealla aikataululla.
  • Ryhmäkoot on suunniteltu niin, että tunneilla on mahdollista pitää etäisyyttä muihin osallistujiin. Liikuntapaikkojen pinnat desinfioidaan ennen tuntia ja sen jälkeen.

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Ohjaajat käyvät ohjeita läpi vielä ryhmissä myös ryhmien alkaessa.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

Kiitos yhteistyöstä!