Koronan vaikutukset toimintaamme kaudella 2020-2021

VVS harrastetoimintaan liittyvä poikkeusohjeistus (kausi 20-21)

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Sisään- ja ulosmenoissa kuljetaan ainoastaan ohjaajan mukana (koskee lasten ja nuorten, sekä perheryhmiä). Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia ohjeita, jotta syyskauden toiminta olisi mahdollisimman turvallista. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti. Kaikki saliemme kosketuspinnat (mm. oven kahvat ja välineet) desinfioidaan aina ryhmien välissä.

Kasvomaskien käyttö

Edellytämme kaikille 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikilla seuramme liikuntapaikoilla, kun lähikontakteja ei voida välttää ja joissa järjestämme toimintaa, esimerkiksi liikuntapaikkojen käytäviä, aulatiloja, katsomoita ja pukutiloja sekä kaikkia tilanteita, joissa liikunta-aktiviteetti ei estä maskin käyttöä.

Liikuntasuorituksen aikana kasvomaskia ei tarvitse käyttää.

Olemme myös hankkineet ohjaajille ja valmentajille kasvomaskeja, älkää siis pelästykö, jos näette ohjaajien käyttävän niitä. Tästä on hyvä puhua kotona etenkin lasten kanssa, etteivät he pelästy jos näkevät ohjaajalla maskin kasvoillaan. Kasvomaskeilla ohjaajat/valmentajat suojelevat teitä jäseniä, itseään ja koko yhteisömme.

Tunneille/ryhmän toimintaan ei saa osallistua sairaana

Tunneille ei saa tulla, jos voimistelija on sairaana tai hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsellasi, sinulla tai perheenjäsenelläsi on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään yksi täysin oireeton päivä (1vrk) ennen salille ja harjoituksiin paluuta.

Harjoittelemme ryhmittäin. Pyrimme välttämään kontakteja muiden kuin oman ryhmän voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti, jolla pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen pukutiloissa sekä rakennuksissa harjoitusten aikana. Aikuisharrastajat saavat kulkea itsenäisesti sisätiloihin, mutta kehotamme tulemaan ajallaan ja välttämään ylimääräistä ajanviettoa käytävä- ja pukuhuonetiloissa.

Ohjaaja hakee lapsivoimistelijat tunnin alkuajankohtana tai muutamaa minuuttia ennen. Esim. 16.00 alkava ryhmä haetaan salin ovelta n. klo 15.55-16.00. Sisään ei saa tulla itsekseen. Ohjaaja lopettaa harjoitukset n. 5-7 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta. Kevätkaudeksi olemme lisänneet pieniä taukoja joidenkin ryhmien väliin taataksemme riittävän harjoitus- ja vaihtoajan.

• Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet. Vältetään pukutilojen käyttöä.
  • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut jätetään naulakkoon tai tuodaan treenisalin nurkkaan.
  • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä salin ovelle ohjaajien/valmentajien toimesta.
    • Poikkeuksena alle kouluikäisten lasten kanssa, aikuiset saavat tulla tarvittaessa saattamaan lapsen saliin hyvää hygieniaa noudattaen. Ohjaaja ohjeistaa tästä lisää ryhmäkohtaisesti.
    • Harjoitusten ajan huoltajat eivät saa oleskella harjoituspaikkojen sisätiloissa
  • Pesemme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana. Jos voimistelija on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
  • Valmentajilla on harjoituksissa mukana myös käsidesiä, jota käytetään aina tarvittaessa
  • Jokaisella tulee olla OMA juomapullo, jumppamatto/-alusta jne. mukanaan ja mitään välineitä ei lainata kaverille. Emme pääsääntöisesti käytä myöskään seuran yhteisiä välineitä.
  • Harjoituksissa ei saa koskea toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli.
  • Suosittelemme maskien käyttöä aikuisten tunneilla ja tarjoamme ohjaajillemme kangasmaskin ohjauskäyttöön!

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Ohjaajat käyvät ohjeita läpi vielä ryhmissä myös ryhmien alkaessa.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.