Tuntikuvaukset

AfterSchoolTemppis
Liikunnallinen, vapaamuotoinen iltapäiväkerho, jossa harjoitellaan ohjatusti voimistelutaitoja, pelataan ja leikitään. Iltapäivään jää aina myös aikaa temppuilla vapaasti salissa. Mukaan voi ottaa oman välipalan. Maksamalla koko syyskauden maksun, voi vapaasti käydä molemmissa viikkoryhmissä.

AkroSirkusTemppis
Uutuustunti AkroSirkus yhdistelee akrobatiaa ja temppuilua välineillä ja omalla keholla. Hauskalla tunnilla tasapaino ja koordinaatio kehittyvät ja myös pariakrobatia tulee tutuksi. Tunti alkaa poikkeuksellisesti, ohjaajien ulkomaanmatkan vuoksi, vasta su 26.1.

Akrobatia, AkroTemppis
Akrobatiatunti pitää sisällään permantotaitoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa, siltakaatoja ja pitkällä tähtäimellä myös voltteja. Akrobatiatunnilla opetellaan monipuolisesti akrobatiavoimistelun perustaitoja yhdistettynä venytyksiin ja lihasharjoitteluun. Ryhmissä harjoitellaan myös pari- ja trioakrobatiaa, joten tunneilla opit myös toimimaan ryhmässä ja tutustut uusiin kivoihin kavereihin. Hauskoilla tunneilla lihaskunto ja kehonhallinta karttuvat treenaamisen lomassa. Nämä tunnit sopivat erittäin hyvin sekä tytöille että pojille.

Dance! UUTUUS
Dance! on tanssin monipuolinen harrasteryhmä, jossa opetellaan tanssimisen alkeita, rytmiikkaa, kehonhallintaa sekä liikkeiden ja liikesarjojen muistamista erilaisten musiikkien tahdissa. Tunti mukautuu ikäryhmälle sopivaksi. Pääpaino on iloisessa menossa.

Flikki&Voltti
Flikki&Voltti-tunnilla harjoitellaan nimensä mukaisesti flikkejä sekä voltteja eteen- ja taaksepäin. Tämä tunti sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat oppia nämä näyttävät temput. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, joita tarvitset näiden temppujen oikeaoppiseen suorittamiseen. Harjoittelemme ja kehitämme myös tempuissa avainasemassa olevien lihasten lihaskuntoa. VVS Temppis-salin välineistöstä aktiivisimmin näillä tunneilla käytössä on airtrack!

HUOM! Näitä tunteja varten pitäisi olla hallussa jo kuperkeikka etuperin sekä silta-asennossa pysyminen vähintään 10s niin, ettei pää kosketa lattiaa. Myös käsilläseisonta tukea vasten olisi hyvä olla hallussa.

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet flikki&voltti-tunneilla vähintään yhden kauden ja flikki sujuu ainakin ohjaajien avustamana. Tunnilla pureudumme tarkemmin uusiin, entistä vaikeampiin liikkeisiin sekä liikkeiden ketjuttamiseen upeiksi permantokokonaisuuksiksi. Myös lihaskuntoa haastetaan uusilla tavoilla ja kehonhallinta paranee harjoitusten myötä. 

Hip Hop
Hip hop on rytmikäs ja kokonaisvaltainen tanssilaji, jolle tyypillisiä ovat erilaiset groovet eli tavat ilmentää musiikin rytmi liikkeessä sekä mm. isolaatiot (vartalon osien liikuttaminen eritellysti). Liikekieli voi olla hyvin tarkkaa ja yksityiskohtaista tai isoa ja energistä. Hip hopiin voidaan jossain määrin yhdistellä myös muiden katutanssien tekniikoita. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä, joka näkyy opetuksessa ja tunneilla tehtävissä koreografioissa.

Ryhmissä harjoitellaan hiphopin perusliikkeitä ja tanssitaan menevän rapin ja R'n'B:n tahdissa. Huomiota kiinnitetään myös lihaskuntoon ja vartalon liikkuvuuteen. Tunneilla harjoitellaan eripituisia tanssisarjoja, joista kootaan pidempi koreografia. Ryhmät sopivat sekä lajin aloittelijoille että aikaisemmin harrastaneille.

Parkour, ParkourTemppis
Onnistuuko cat leap, sujuuko step vaultti? Parkourtunneilla harjoitellaan ylityksiä, alituksia ja muita parkouriin liittyviä taitoja. Oikeanlaiset alastulo ja ponnistus tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunneilla haastetaan myös kehonhallintaa oman vartalon painolla tehtävillä lihaskuntoharjoituksilla ja muistetaan lopuksi venytellä. Parkourryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona.

Parkour&StreetFit
Näillä tunneilla harjoitellaan nimensä mukaisesti parkourin perustekniikoita, erilaisia vaultteja ja droppeja sekä rolleja. Onnistuko sinulta jo cat leap?

Saman tunnin yhteydessä pääset haastamaan kehonhallintaa street workout/CrossFit-tyylisessä n.20min kestävässä WOD:issa. Näiden tuntien jälkeen tiedät, mistä tulee termi AMRAP, mitä ovat air squatit ja mikä on sinun PR:si leuanvedoissa. Hikitakuu!

Satubaletti
Satubaletti pohjautuu klassisen baletin liikekieleen. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä musiikin, sadun ja leikin siivittämänä. Perustaidot opetellaan lapsilähtöisesti, tanssin ja liikunnan ilon kautta.

Showtanssi
Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa yhdistellään vaikutteita eri tanssityyleistä. Kuten nimikin jo kertoo, showtanssissa korostuvat tanssin lisäksi vahva eläytyminen ja musiikin ilmentäminen ja usein koreografiat voivat olla tarinallisia. Show-tunneilla opetellaan kattavasti tanssin perustekniikoita (mm. hypyt, piruetit ja askelsarjat) sekä harjoitellaan tunneilmaisua tanssin lomassa.

Taidot&Telineet 
Näillä tunneilla harjoittelemme monipuolisesti liikuntataitoja VVS Temppiksen telineitä ja välineistöä hyödyntäen. Olisiko sinulla jo mielessäsi tietty taito, jota haluat harjoitella? Näillä tunneilla jokaisella on mahdollisuus nimetä oma tavoiteliikkeensä, jonka harjoittelussa ohjaaja on tukena ja apuna. Yhdessä pyrimme saavuttamaan tavoitteen kauden aikana. Jokaisesta tunnista on mahdollisuus harjoitella n. 15-20min ajan omaan tahtiin telineillä temppuillen. Tunnit sisältävät myös lyhyen lihaskunto-osuuden.

Taidot&välineet
Voimistelun perusryhmä, jossa harjoitellaan voimistelun perustaitoja leikkien, ratojen ja vaihtelevien harjoitusten kautta. Tunnilla tulevat tutuksi myös rytmisen voimistelun välineet: pallo, naru, nauha ja vanne. Tunneilla hyödynnetään myös puolapuita, penkkejä, permantomattoja ja muita telineitä ja välineitä.

Telinevoimistelu, TelineTemppis
Telinevoimistelussa opetellaan telinevoimistelun perustaitoja eri telineillä. Käytössä ovat mm. permanto, puomi, rekki, renkaat, nojapuut, tramppa ja ponkka. Taidoista keskiössä ovat erilaiset permantotaidot, roikkuminen, riippuminen ja hyppääminen. Harjoitukset kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opitaan uusia taitoja, liikutaan monipuolisesti, koetaan tekemisen ja onnistumisen iloa! Telinevoimistelu sopii sekä tytöille, että pojille.

Voimistelukoulu
Voimistelukoulu on perheen pienimpien oma voimistelun alkeisryhmä. Perinteisessä satujumppahengessä tunneilla opetellaan perusvoimistelutaitoja, erilaisten leikkien, satujen ja lastenmusiikkien kautta. Tunti sopii erinomaisesti pienen lapsen ensimmäiseksi omaksi harrastukseksi.

Voimistelukaruselli
Voimistelukaruselli on tarkoitettu kaikille lapsille, jotka haluavat monipuolisen harrastuksen. Ryhmässä tutustutaan voimistelun eri muotoihin. Kauden aikana harjoitellaan mm. akrobatiataitoja, joukkuevoimistelun alkeita, välineillä ja ilman, kilpa-aerobicin perusteita sekä erilaisia tanssityylejä. Tunnilla on vaihtuva teema. Tunneilla harjoitellaan esitysohjelma, jolla esiinnytään seuran joulunäytöksessä. Tunnit ovat energisiä ja koostuvat vaihtelevista harjoitteista ja leikeistä! Voimistelukarusellia on tarjolla 7-12-vuotiaille.

VauhtiTemppis, TouhuTemppis, TouhuTemppuilu, VauhtiTemppuilu
Näillä alle kouluikäisille sopivilla tunneilla harjoitellaan liikunnan perustaitoja, esimerkiksi hyppäämistä, pyörimistä, heittämistä ja juoksemista. Näitä kaikkia harjoitellaan leikkien, pelien ja musiikkiliikunnan kautta. Tunneilla temppuillaan ja touhutaan hyvällä mielellä ja yhdessä toimien. Tunnilta saa hyvää pohjaa mihin tahansa liikuntalajiin ja se sopii sekä tytöille että pojille.