Tuntikuvaukset

Akrobatia, AkroTemppis, AkroTemppuilu, Akrobatia & airtrack
Akrobatiatunti pitää sisällään permantotaitoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa, siltakaatoja ja pitkällä tähtäimellä myös voltteja. Akrobatiatunnilla opetellaan monipuolisesti akrobatiavoimistelun perustaitoja yhdistettynä venytyksiin ja lihasharjoitteluun. Ryhmissä harjoitellaan myös pari- ja trioakrobatiaa, joten tunneilla opit myös toimimaan ryhmässä ja tutustut uusiin kivoihin kavereihin. Hauskoilla tunneilla lihaskunto ja kehonhallinta karttuvat treenaamisen lomassa. Nämä tunnit sopivat erittäin hyvin sekä tytöille että pojille. Temppiksellä sekä Rajatorpan koululla näillä tunneilla on käytössä myös airtrack - ilmavolttirata.

Alkeisbaletti, Satubaletti
Lasten balettituntimme pohjautuvat klassisen baletin liikekieleen. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä musiikin, sadun ja leikin siivittämänä. Perustaidot opetellaan lapsilähtöisesti, tanssin ja liikunnan ilon kautta.

Cheerdance
Uutuuslajimme cheerdance on vauhdikas tanssilaji, joka koostuu pirueteista, hypyistä, venyvyyksistä ja tanssinostoista. Menevässä cheerdancessa käytetään cheerleadingistä tuttuja pom-pomeja ja ohjelma koostuu tanssillisista elementeistä. Cheerleadingistä poiketen, cheerdancessa ei tehdä korkeita nostoja, pyramideja tai volttisarjoja. Laji sopiikin tanssista kiinnostuneille lapsille ja nuorille, joita vauhti viehättää.

Dance!  on tanssin monipuolinen harrasteryhmä, jossa opetellaan tanssimisen alkeita, rytmiikkaa, kehonhallintaa sekä liikkeiden ja liikesarjojen muistamista erilaisten musiikkien tahdissa. Tunti mukautuu ikäryhmälle sopivaksi. Pääpaino on iloisessa menossa. Keskiviikon Myyrmäen tunti on avoin yli 7-vuotiaille ja nuorille ja aikuisille ja se sopii erinomaisesti esim. lapsen ja vanhemman tai sisarusten yhteiseksi harrastukseksi.

Flikki&Voltti
Flikki&Voltti-tunnilla harjoitellaan nimensä mukaisesti flikkejä sekä voltteja eteen- ja taaksepäin. Tämä tunti sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat oppia nämä näyttävät temput. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, joita tarvitset näiden temppujen oikeaoppiseen suorittamiseen. Harjoittelemme ja kehitämme myös tempuissa avainasemassa olevien lihasten lihaskuntoa. VVS Temppis-salin välineistöstä aktiivisimmin näillä tunneilla käytössä on airtrack!

HUOM! Näitä tunteja varten pitäisi olla hallussa kuperkeikka etuperin sekä silta-asennossa pysyminen vähintään 10s niin, ettei pää kosketa lattiaa. Myös käsilläseisonta tukea vasten olisi hyvä olla hallussa. 

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet flikki&voltti-tunneilla tmv. vähintään yhden kauden ja flikki sujuu ainakin ohjaajien avustamana. Tunnilla pureudumme tarkemmin uusiin, entistä vaikeampiin liikkeisiin sekä liikkeiden ketjuttamiseen upeiksi permantokokonaisuuksiksi. Myös lihaskuntoa haastetaan uusilla tavoilla ja kehonhallinta paranee harjoitusten myötä. 

Hip Hop
Hip hop on rytmikäs ja kokonaisvaltainen tanssilaji, jolle tyypillisiä ovat erilaiset groovet eli tavat ilmentää musiikin rytmi liikkeessä sekä mm. isolaatiot (vartalon osien liikuttaminen eritellysti). Liikekieli voi olla hyvin tarkkaa ja yksityiskohtaista tai isoa ja energistä. Hip hopiin voidaan jossain määrin yhdistellä myös muiden katutanssien tekniikoita. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä, joka näkyy opetuksessa ja tunneilla tehtävissä koreografioissa.

Ryhmässä harjoitellaan hiphopin perusliikkeitä ja tanssitaan menevän rapin ja R'n'B:n tahdissa. Huomiota kiinnitetään myös lihaskuntoon ja vartalon liikkuvuuteen. Tunneilla harjoitellaan eripituisia tanssisarjoja, joista kootaan pidempi koreografia. Ryhmät sopivat sekä lajin aloittelijoille että aikaisemmin harrastaneille.

Kipinävoimistelu - UUTUUS!
Kipinävoimistelu on voimistelun uusi alkeistunti. Tunti sopii hyvin vaikka lapsen ensimmäiseksi harrastukseksi tai ponnistusalustaksi esim. voimistelun kilparyhmiin. Kipinävoimistelussa leikitään ja liikutaan monipuolisesti, voimistelun perustaitoja samalla opetellen. Ilon kautta sytytetään kipinä harrastamiseen, liikkumiseen ja voimisteluun, joka antaa hyvän pohjan mille tahansa polulle jatkoon. 

NaperoParkourTemppis
Naperoparkourit ovat pienten lasten temppuilutunteja, joissa opetellaan ryhmässä toimimista, perusliikuntataitoja ja parkourin alkeita erilaisten leikkien ja temppuratojen kautta.

Parkour, ParkourTemppis
Onnistuuko cat leap, sujuuko step vaultti? Parkourtunneilla harjoitellaan ylityksiä, alituksia ja muita parkouriin liittyviä taitoja. Oikeanlaiset alastulo ja ponnistus tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunneilla haastetaan myös kehonhallintaa oman vartalon painolla tehtävillä lihaskuntoharjoituksilla ja muistetaan lopuksi venytellä. Parkourryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona.

Parkour Skills - UUTUUS
Ryhmä on parkourin jatkoryhmä lapsille ja nuorille, joilla parkourin alkeet ovat jo hallussa.

Seiso käsilläsi! - UUTUUS
Käsilläseisontakurssi, jossa tavoitteena on oppia hallittu ja teknisesti oikea käsilläseisonta. Lähtötasotoiveena on, että pystyy seisomaan käsillään seinään nojaten.

Showdance
Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa yhdistellään vaikutteita eri tanssityyleistä. Kuten nimikin jo kertoo, showtanssissa korostuvat tanssin lisäksi vahva eläytyminen ja musiikin ilmentäminen ja usein koreografiat voivat olla tarinallisia. Show-tunneilla opetellaan kattavasti tanssin perustekniikoita (mm. hypyt, piruetit ja askelsarjat) sekä harjoitellaan tunneilmaisua tanssin lomassa.

Superit ja SuperTemppis

Telinevoimistelu, TelineTemppis
Telinevoimistelussa opetellaan telinevoimistelun perustaitoja eri telineillä. Käytössä ovat mm. permanto, puomi, rekki, renkaat, nojapuut, tramppa ja ponkka. Taidoista keskiössä ovat erilaiset permantotaidot, roikkuminen, riippuminen ja hyppääminen. Harjoitukset kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opitaan uusia taitoja, liikutaan monipuolisesti, koetaan tekemisen ja onnistumisen iloa! Telinevoimistelu sopii sekä tytöille, että pojille.

Telinevoimistelu Skills - UUTUUS
Ryhmä on telinevoimistelun jatkoryhmä lapsille ja nuorille, joilla on jo useamman vuoden harrastustausta.

TouhuTemppis, TouhuTemppuilu
Näillä alle kouluikäisille sopivilla tunneilla harjoitellaan liikunnan perustaitoja, esimerkiksi hyppäämistä, pyörimistä, heittämistä ja juoksemista. Näitä kaikkia harjoitellaan leikkien, pelien ja musiikkiliikunnan kautta. Tunneilla temppuillaan ja touhutaan hyvällä mielellä ja yhdessä toimien. Tunnilta saa hyvää pohjaa mihin tahansa liikuntalajiin ja se sopii sekä tytöille että pojille.

Voimistelu - UUTUUS
Monipuolinen voimistelutunti, jossa opetellaan voimistelun perusteita sekä harjoitellaan erilaisten välineiden hallintaa. Tunnilla tutustutaan joukkuevoimistelun alkeisiin ja liikutaan monin muin tavoin. Tunneilla harjoitellaan esitysohjelma, jolla esiinnytään seuran joulunäytöksessä. Voimistelutreenit koostuvat vaihtelevista harjoitteista ja leikeistä!