Tuntikuvaukset

Akrobatia, AkroTemppis, AkroTemppuilu, NaperoAkroTemppis
Akrobatiatunti pitää sisällään permantotaitoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa, siltakaatoja ja pitkällä tähtäimellä myös voltteja. Akrobatiatunnilla opetellaan monipuolisesti akrobatiavoimistelun perustaitoja yhdistettynä venytyksiin ja lihasharjoitteluun. Ryhmissä harjoitellaan myös pari- ja trioakrobatiaa, joten tunneilla opit myös toimimaan ryhmässä ja tutustut uusiin kivoihin kavereihin. Hauskoilla tunneilla lihaskunto ja kehonhallinta karttuvat treenaamisen lomassa. Nämä tunnit sopivat erittäin hyvin sekä tytöille että pojille ja muiden lajien harrastajille oheislajiksi. Temppiksellä sekä Rajatorpan koululla näillä tunneilla on käytössä myös airtrack - ilmavolttirata.

Akrobatiajatkis on tarkoitettu lapsille, joilla on jo perustaidot hallussa ja halua harjoitella uusia taitoja!

Alkeisbaletti, Satubaletti
Lasten balettituntimme pohjautuvat klassisen baletin liikekieleen. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä musiikin, sadun ja leikin siivittämänä. Perustaidot opetellaan lapsilähtöisesti, tanssin ja liikunnan ilon kautta.

Cheerdance
Uutuuslajimme cheerdance on vauhdikas tanssilaji, joka koostuu pirueteista, hypyistä, venyvyyksistä ja tanssinostoista. Menevässä cheerdancessa käytetään cheerleadingistä tuttuja pom-pomeja ja ohjelma koostuu tanssillisista elementeistä. Cheerleadingistä poiketen, cheerdancessa ei tehdä korkeita nostoja, pyramideja tai volttisarjoja. Laji sopiikin tanssista kiinnostuneille lapsille ja nuorille, joita vauhti viehättää. Kerran viikossa harjoittelevat ryhmät treenaavat Pakkalanrinteessä ja Keimolanmäessä. Kaksi kertaa viikossa harjoittelevat ryhmät treenaavat VVS Tanssisalissa.

Dance!  on tanssin monipuolinen harrasteryhmä, jossa opetellaan tanssimisen alkeita, rytmiikkaa, kehonhallintaa sekä liikkeiden ja liikesarjojen muistamista erilaisten musiikkien tahdissa. Tunti mukautuu ikäryhmälle sopivaksi. Pääpaino on iloisessa menossa. Keskiviikon Myyrmäen tunti on avoin yli 7-vuotiaille ja nuorille ja aikuisille ja se sopii erinomaisesti esim. lapsen ja vanhemman tai sisarusten yhteiseksi harrastukseksi. FamilyDance! sopii kouluikäisen lapsen ja aikuisen tai eri ikäisten sisarusten yhteiseksi tanssiharrastukseksi. MiniFamilyDance on alle kouluikäisen ja aikuisen yhteinen tanssitunti.

Flikki&Voltti
Flikki&Voltti-tunnilla harjoitellaan nimensä mukaisesti flikkejä sekä voltteja eteen- ja taaksepäin. Tämä tunti sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat oppia nämä näyttävät temput. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, joita tarvitset näiden temppujen oikeaoppiseen suorittamiseen. Harjoittelemme ja kehitämme myös tempuissa avainasemassa olevien lihasten lihaskuntoa. VVS Temppis-salin välineistöstä aktiivisimmin näillä tunneilla käytössä on airtrack!

HUOM! Näitä tunteja varten pitäisi olla hallussa kuperkeikka etuperin sekä silta-asennossa pysyminen vähintään 10s niin, ettei pää kosketa lattiaa. Myös käsilläseisonta tukea vasten olisi hyvä olla hallussa. 

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet flikki&voltti-tunneilla tmv. vähintään yhden kauden ja flikki sujuu ainakin ohjaajien avustamana. Tunnilla pureudumme tarkemmin uusiin, entistä vaikeampiin liikkeisiin sekä liikkeiden ketjuttamiseen upeiksi permantokokonaisuuksiksi. Myös lihaskuntoa haastetaan uusilla tavoilla ja kehonhallinta paranee harjoitusten myötä. 

Kipinävoimistelu 
Kipinävoimistelu on voimistelun alkeistunti. Tunti sopii hyvin vaikka lapsen ensimmäiseksi harrastukseksi tai ponnistusalustaksi esim. voimistelun kilparyhmiin. Kipinävoimistelussa leikitään ja liikutaan monipuolisesti, voimistelun perustaitoja samalla opetellen. Ilon kautta sytytetään kipinä harrastamiseen, liikkumiseen ja voimisteluun, joka antaa hyvän pohjan mille tahansa polulle jatkoon. Kipinävoimistelu on Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptin mukaista toimintaa ja ryhmissä on käytössä Voimisteluliiton voimistelupassi.

NaperoParkourTemppis, NaperoAkroTemppis, NaperoTelineTemppis
Naperotunnit ovat pienten lasten temppuilutunteja, joissa opetellaan ryhmässä toimimista, perusliikuntataitoja ja mainitun lajin alkeita erilaisten leikkien ja temppuratojen kautta. Kts. AkroTemppis Parkour ja TelineTemppis-kuvaukset

Parkour, ParkourTemppis
Onnistuuko cat leap, sujuuko step vaultti? Parkourtunneilla harjoitellaan ylityksiä, alituksia ja muita parkouriin liittyviä taitoja. Oikeanlaiset alastulo ja ponnistus tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunneilla haastetaan myös kehonhallintaa oman vartalon painolla tehtävillä lihaskuntoharjoituksilla ja muistetaan lopuksi venytellä. Parkourryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona. 

ParkourJatkis sopii lapsille, jotka ovat aiemminkin harrastaneet vastaavaa ja haluavat keskittyä opettelemaan uusia, haastavampia temppuja.

SuperTemppis ja SuperDance!

Tanssillisen voimistelun -tunti 8-12v

Tunnilla tutustutaan Tanssillisen Voimistelun -tekniikkaan (voimistelua ja tanssia ydistävä laji) ja tehdään erilaisia liikesarjoja. Ryhmän tavoitteena on harjoitella esiintymisohjelma seuran joulu- ja kevätnäytökseen. Tunnille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tanssillisesta voimistelusta.

Tanssillinen voimistelu Arion ja Pegasus ovat kahdesti viikossa harjoittelevia kilpailemaan tähtääviä joukkueita.

Telinevoimistelu, TelineTemppis, NaperoTelineTemppis, 
Telinevoimistelussa opetellaan telinevoimistelun perustaitoja eri telineillä. Käytössä ovat mm. permanto, puomi, rekki, renkaat, nojapuut, tramppa ja ponkka. Taidoista keskiössä ovat erilaiset permantotaidot, roikkuminen, riippuminen ja hyppääminen. Harjoitukset kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opitaan uusia taitoja, liikutaan monipuolisesti, koetaan tekemisen ja onnistumisen iloa! Telinevoimistelu sopii sekä tytöille, että pojille sekä muiden lajien harrastaille oheislajiksi. Temppiksellä sekä Rajatorpan koululla näillä tunneilla on käytössä myös airtrack - ilmavolttirata. 

TelineJatkis sopii lapsille, jotka ovat aiemminkin harrastaneet vastaavaa ja haluavat keskittyä opettelemaan uusia, haastavampia temppuja.

ToimintaTemppis
Tunti tarjoaa toimintaa ja touhua, energianpurkua, kivoja leikkejä ja kisailuja sekä hauskoja vaihtelevia temppuratoja. Tunti sopii lapselle, joka ei kaipaa niinkään pitkäjänteistä taitojen opettelua vaan haluaa enemmän liikkua ja temppuilla omassa tahdissaan.

TouhuTemppuilu
Näillä alle kouluikäisille sopivilla tunneilla harjoitellaan liikunnan perustaitoja, esimerkiksi hyppäämistä, pyörimistä, heittämistä ja juoksemista. Näitä kaikkia harjoitellaan leikkien, pelien ja musiikkiliikunnan kautta. Tunneilla temppuillaan ja touhutaan hyvällä mielellä ja yhdessä toimien. Tunnilta saa hyvää pohjaa mihin tahansa liikuntalajiin ja se sopii sekä tytöille että pojille.