Kilpa-aerobic

Vantaan Voimisteluseuran uusin valmennuslaji kilpa-aerobic käynnistyi alkuvuodesta 2013. Kilpa-aerobicin harrastajia ja urheilijoita on seurassa tällä hetkellä yhteensä jo noin 50.

Näyttävä ja vauhdikas laji vaatii paitsi taitoa, myös notkeutta, voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Kilpa-aerobicia harrastavat Vantaan Voimisteluseurassa niin lapset kuin kokeneet aikuisurheilijat. Aerobicissä voi kilpailla yksilönä, parin kanssa, ryhmässä tai joukkueessa. Lajin monipuolisuus tekee harjoittelusta haastavaa, mutta mielenkiintoista. Joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun tapaan myös kilpa-aerobicissa esiintyminen on keskeisessä roolissa.

Mukaan kilpa-aerobictoimintaan pääsee pääasiassa avoimien ryhmien kautta. Avoimista ryhmästä on mahdollista nousta valmennusryhmiin. Aiemman kilpavoimistelutaustan avulla voi päästä suoraan valmennukseen. Moni VVS:n joukkuevoimistelija onkin löytänyt uuden lajin itselleen kilpa-aerobicin parista. Muun muassa nelivuotiaana joukkuevoimistelu-uransa aloittanut Maija Keurulainen siirtyi 18-vuotiaana kilpa-aerobiciin vuonna 2012 ja tavoittelee nyt jo Suomen mestaruuksia uudessa lajissaan.

- Innostuin kilpa-aerobicistä, koska sain oppia paljon uutta ja on vielä paljon liikkeitä opittavana. Kilpa-aerobicin joukkuevoimistelusta poikkeava terävämpi liikekieli kiehtoo minua ja haluankin kehittyä aerobicissä mahdollisimman paljon, kertoo Maija Keurulainen. Maijan menestyksekäs esimerkki on houkutellut monia seuraajia kilpa-aerobiciin ja lajin suosio näyttää kasvavan seurassa koko ajan.

Mukaan kilpa-aerobictoimintaan pääsee pääasiassa avoimien yhmien kautta. Avoimista ryhmistä on mahdollista nousta valmennusryhmiin. Jos sinulla on aiempaa kilpavoimistelutaustaa, on mahdollista päästä suoraan valmennukseen. Kilpa-aerobic -asioista tiedustelut: sanni.mantykivi@vantaanvoimisteluseura.fi

VALMENNUSRYHMÄT 2018-2019

(Vastuuvalmentaja lihavoitu)

Synt.vuosi

Ryhmä

Harjoitukset/vko

Valmentajat

2008-2010ND-tiimi2/vkoSanni Mäntykivi, Olivia Huiko & Liinu Oikari
2006-2007

Kilpa 1

3/vko

Mona Lahtinen, Tiia Savonius, Milla Nieminen, Ronja Hamutta

2005-2006Kilpa 23/vkoSanni Mäntykivi, Milla Nieminen
2003-2004Kilpa 34/vkoSanni Mäntykivi, Milla Nieminen
2001-2002Junnut5-7/vkoSanni Mäntykivi, Milla Nieminen
00-Sennut5-9/vko

Sanni Mäntykivi, Krista Mikkonen, Leena Enbom

AVOIMET RYHMÄT 2018-2019

Avoimet ryhmät löytyvät tuntikalentereista ja niihin ilmoittaudutaan suoraan seuran ilmoittautumispalvelussa.

Synt.vuosi

Ryhmä