Tanssillinen Voimistelu

Tanssillinen voimistelu on ilmaisullista liikettä

VVS on hyvin perinteinen tanssillisen voimistelun seura, ja ryhmämme esiintyvät ja kilpailevat ympäri maailmaa erittäin aktiivisesti. Tunnetuin tanssillisen voimistelun ryhmistämme on Ajattomat. VVS tarjoaa tanssillista voimistelua kaiken ikäisille, aina nuorista vähän varttuneimpiin naisiin asti.

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Tanssillista voimistelua on yhtä monta tapaa harrastaa kuin on harrastajaakin

Tanssillinen voimistelu on erittäin suosittu harrastemuoto. Harrastajilla on mahdollisuus osallistua mm. Voimisteluliiton Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumiin, joissa lukuisat eri tanssityylit ja voimistelulajit kohtaavat. Vuosittain järjestettävissä Lumo-aluetapahtumissa ja valtakunnallisessa finaalissa voi tanssillisen voimistelun ryhmät osallistua Gym for Life -sarjaan.

Valloita maailma

Kansallisten tapahtumien lisäksi tanssillisen voimistelun ryhmät voivat halutessaan osallistua erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Gym for Life ja Gymnaestrada, joissa on mahdollista päästä esittelemään suomalaista naisvoimistelua voimistelun ystäville ympäri maailmaa. Lue lisää harrastevoimistelun tapahtumista täältä.