Kasvu terveeksi urheilijaksi

Vantaan Voimisteluseurassa valmennusta toteutetaan kokonaisvaltaisesti ja haluamme tukea yksilöiden kasvua terveiksi urheilijoiksi ja ihmisiksi. Kokonaisvaltaista valmennusta toteutetaan psykologisesti ja fyysisesti turvallisessa ympäristössä. Haluamme tarjota urheilijoillemme turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kokea iloa ja arvostusta juuri sellaisena kuin on. Koemme, että turvallinen ilmapiiri on taustalla kaikelle toiminnalle ja toimii myös menestyksen avaimena. 

Turvallinen toimintaympäristö toimii kasvualustana terveeksi urheilijaksi, johon liittyvät myös konkreettisesti itse harjoittelu sekä ravinto ja lepo. Valmentajat ja vanhemmat toimivat yhteistyössä ja opettavat urheilijaa kohti urheilullista elämäntapaa.  

Tämän materiaalin tarkoituksena on tukea urheilijaa ja perheitä terveeksi urheilijaksi kasvamisessa. 


Urheilijan rooli

Sitoudun yhteisiin pelisääntöihin ja harjoitteluun sekä huolehdin riittävästi ravinnosta, unesta ja levosta.  

Huoltajien rooli  

Sitoudun yhteisiin pelisääntöihin ja voimistelijan tukemiseen harjoittelussa, ravinnossa, unessa ja levossa.  

Valmentajan & seuran rooli

Olemme päävastuussa turvallisen toimintaympäristön luomisesta ja harjoittelun toteuttamisesta. Tuemme urheilijoita ja huoltajia riittävästä ravinnosta, unesta ja levosta huolehtimisessa esimerkiksi jakamalla tietoa, keskustelemalla ja järjestämällä ravintoluentoja vuosittain. 


Linkkejä materiaaleihin:

https://terveurheilija.fi/ 

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kasva-urheilijaksi/ 

https://www.voimistelu.fi/voimisteluliitto/vastuullisuus/terve-voimistelija/ 

Kuva: Riotcolorphoto