Kilpa-aerobic

Kilpa-aerobic on näyttävä ja vauhdikas laji, joka vaatii paitsi taitoa, myös notkeutta, voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Kilpa-aerobicia harrastavat Vantaan Voimisteluseurassa niin lapset kuin kokeneet aikuisurheilijat. Aerobicissä voi kilpailla yksilönä, parin kanssa (sekaparit), ryhmässä tai joukkueessa. Lajin monipuolisuus tekee harjoittelusta haastavaa, mutta mielenkiintoista. Joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun tapaan myös kilpa-aerobicissa esiintyminen on keskeisessä roolissa.

Kilpa-aerobicin toiminta on jaettu 4 tasoon:

1. Avoimet kilparyhmät - mahdollista tulla mukaan ympäri vuoden, ryhmissä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita ja osallistutaan seuran näytöksiin, Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin ja mahdollisesti lasten kilpailuihin. Mahdollisuus nousta valmennusryhmiin kokeilutreenien kautta. Tunnistat avoimet ryhmät bic-loppuisesta nimestä.

2. Lasten valmennusryhmät - Elite- & Talent-tiimeihin valmistavat, kilpailevat valmennusryhmät alle 12-vuotiaille.

3. Talent-ryhmät / Kilpasarjat  - mahdollista tulla mukaan avoimien tai lasten ryhmien kautta tai voimistelu- tai tanssitaustalla, ryhmissä kilpaillaan kansallisissa kilpailuissa kilpasarja-tasolla.

4. Elite-ryhmät / SM-sarjat - mahdollista tulla mukaan kilpatiimin tai lasten ryhmien kautta tai vahvalla voimistelutaustalla, ryhmissä kilpaillaan sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Urheilijoita on mukana myös Voimisteluliiton rinkitoiminnassa.

Mukaan kilpa-aerobictoimintaan pääsee pääasiassa avoimien ryhmien tai lasten ryhmien kautta. Avoimista ryhmistä on mahdollista nousta valmennusryhmiin.

Jos sinulla on aiempaa kilpavoimistelutaustaa, on mahdollista päästä suoraan valmennusryhmään. 

Kilpa-aerobic -tiedustelut

  • KA lajikoordinaattori: liinu.oikari(a)vantaanvoimisteluseura.fi
    --> Alle 14-vuotiaiden ryhmät, uudet harrastajat
  • KA päävalmentaja: sanni.mantykivi(a)vantaanvoimisteluseura.fi
    --> Yli 14-vuotiaiden ryhmät