Kilpa-aerobic

Kilpa-aerobic on näyttävä ja vauhdikas laji, joka vaatii paitsi taitoa, myös notkeutta, voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Kilpa-aerobicia harrastavat Vantaan Voimisteluseurassa niin lapset kuin kokeneet aikuisurheilijat. Aerobicissä voi kilpailla yksilönä, parin kanssa (sekaparit), ryhmässä tai joukkueessa. Lajin monipuolisuus tekee harjoittelusta haastavaa, mutta mielenkiintoista.

Kilpa-aerobicin toiminta on jaettu 4 tasoon:

1. Avoimet kilparyhmät - mahdollista tulla mukaan ympäri vuoden, ryhmissä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita ja osallistutaan seuran näytöksiin, Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin ja mahdollisesti lasten kilpailuihin. Mahdollisuus nousta valmennusryhmiin puolivuosittain.

2. Lasten valmennusryhmät - Elite- & Talent-tiimeihin valmistavat, kilpailevat valmennusryhmät alle 12-vuotiaille.

3. Talent-ryhmät / Kilpasarjat  - mahdollista tulla mukaan avoimien tai lasten ryhmien kautta tai voimistelutaustalla, ryhmissä kilpaillaan kansallisissa kilpailuissa kilpasarja-tasolla.

4. Elite-ryhmät / SM-sarjat - mahdollista tulla mukaan kilpatiimin tai lasten ryhmien kautta tai vahvalla voimistelutaustalla, ryhmissä kilpaillaan sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Urheilijoita on mukana myös Voimisteluliiton rinkitoiminnassa.

kuva: Emilia Hänninen

Mukaan kilpa-aerobictoimintaan pääsee pääasiassa avoimien ryhmien tai lasten ryhmien kautta. Avoimista ryhmistä on mahdollista nousta valmennusryhmiin.

Jos sinulla on aiempaa kilpavoimistelutaustaa, on mahdollista päästä suoraan valmennusryhmään.

Kilpa-aerobic -tiedustelut

• KA lajikoordinaattori: liinu.oikari(a)vantaanvoimisteluseura.fi