Kilpa-aerobic

Kilpa-aerobic on näyttävä ja vauhdikas laji, joka vaatii paitsi taitoa, myös notkeutta, voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Kilpa-aerobicia harrastavat Vantaan Voimisteluseurassa niin lapset kuin kokeneet aikuisurheilijat. Aerobicissä voi kilpailla yksilönä, parin kanssa, ryhmässä tai joukkueessa. Lajin monipuolisuus tekee harjoittelusta haastavaa, mutta mielenkiintoista. Joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun tapaan myös kilpa-aerobicissa esiintyminen on keskeisessä roolissa.

Kilpa-aerobicin toiminta on jaettu 3 tasoon:

1. Avoimet ryhmät - mahdollista tulla mukaan ympäri vuoden, ryhmissä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita ja osallistutaan seuran näytöksiin ja Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin.

2. Kilpatiimit - mahdollista tulla mukaan avoimien ryhmien kautta tai voimistelu- tai tanssitaustalla, ryhmissä kilpaillaan kansallisissa kilpailuissa kilpasarja-tasolla.

3. SM-tiimit - mahdollista tulla mukaan kilpatiimin kautta tai vahvalla voimistelutaustalla, ryhmissä kilpaillaan sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Kuva: Anna Tanninen

Mukaan kilpa-aerobictoimintaan pääsee pääasiassa avoimien ryhmien kautta. Avoimista ryhmistä on mahdollista nousta valmennusryhmiin.

Jos sinulla on aiempaa kilpavoimistelutaustaa, on mahdollista päästä suoraan valmennukseen.

Kilpa-aerobic -tiedustelut:

• KA päävalmentaja: sanni.mantykivi@vantaanvoimisteluseura.fi