Korona ohjeistukset

VVS harjoitustoiminta 1.6.2020 alkaen

Harjoitustoimintaan liittyvä poikkeusohjeistus

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Sisään- ja ulosmenoissa kuljetaan ainoastaan valmentajan mukana. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia ohjeita, jotta sisäharjoitteluun palaaminen sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti. Kaikki saliemme kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti.

Harjoituksiin ei saa tulla sairaana
Harjoituksiin ei saa tulla, jos voimistelija on sairaana tai hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsellasi, sinulla tai perheenjäsenelläsi on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Harjoittelemme ryhmittäin/joukkueittain. Emme ole tekemisissä muiden kuin oman ryhmän/ikäkauden voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti. Pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen ulkopuolelle ennen harjoitusten alkamista. Valmentaja hakee voimistelijat treenien alkaessa 15.00 ulko-ovelta tasan klo 15:00. Sisään ei tulla itsekseen. Valmentaja lopettaa harjoitukset n. 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta.

• Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisaliin. Emme käytä naulakoita/pukutiloja.
  • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä ulko-ovelle valmentajien toimesta.
  • Pesemme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana. Jos voimistelija on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
  • Valmentajilla on harjoituksissa mukana myös käsidesiä, jota käytetään aina tarvittaessa
  • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA juomapullo, jumppamatto/-alusta, hyppynaru, kumppari jne. mukanaan ja mitään välineitä ei lainata kaverille. Emme käytä myöskään seuran yhteisiä välineitä.
  • Harjoituksissa ei saa koskea toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli.

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Valmentajat käyvät ohjeet läpi vielä video-/ulkoharjoituksessa ennen sisäharjoittelun alkamista.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

Muita toimintaamme liittyviä ohjeistuksia löydät täältä.