Korona ja valmennusmaksut

Sairastuminen

Tunneille ei saa osallistua jos oireita, matalalla kynnyksellä pitää jaädä kotiin. Sama ohjeistus on myös valmentajille. Valmentajien sairastapauksissa pyrimme ensisijaisesti järjestämään sijaiset, mutta valmentajia on myös ohjeistettu etätreenien järjestämiseen peruutustilanteissa ja ZOOM-harjoituksia tullaan järjestämään normaalia enemmän tulevan syksyn aikana.

Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen salille ja harjoituksiin paluuta.

Valmennusmaksu

Valmennusryhmien osalta pyrimme korvaamaan ja tarjoamaan mahdollisen keskeytyksen ajalle harjoitukset ensisijaisesti etänä, jolloin ei tunteja hyvitetä. Poikkeuksena kuitenkin avoimet valmennusryhmät sekä 2012-2015 syntyneiden voimistelijoiden valmennusryhmät, joille korvataan 50% valmennusmaksusta mahdollisen keskeytyksen keston vastaavan ajan. Jäsenmaksun osuutta ei huomioida mahdollisissa hyvitysmaksuissa.

Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

• Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli seuran tunneilla havaitaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee henkilö ohjata poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli jäsenenä huomaat voimisteluseuran tunneilla itselläsi koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu harjoituksista mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.