Et Ole Yksin

Olemme turvallinen seura

VVS on toinen Voimisteluliiton pilottiseuroista Väestöliiton Et ole yksin -hankkeessa. Seurassamme olemme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Seuramme säännöt on tarkistettu vastaamaan Olympiakomitean mallisääntöjä seuroille. Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, sekä tarkastamme heidän taustansa.

VVSssa jokainen lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan. 

Seurallamme on toimintaohjeet, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan.  VVS vastuuhenkilö lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa on toiminnanjohtaja Anu Kuusela. 

Ylläpidämme avointa ilmapiiriä ja pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia sekä nuorille urheilijoillemme, vanhemmille että ohjaajille ja valmentajille.  Tämän lisäksi seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla. 

Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti!

Vantaan Voimisteluseurassa ei hyväksytä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä, koskien harrastajia, urheilijoita, valmentajia sekä vanhempia! 

Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seuramme toiminnassa. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti ja kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Yhteyshenkilöt:

Jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seurassamme ota yhteyttä toiminnanjohtajaan Anu Kuuselaan tai harrasteliikuntapäällikköön Anu Louhivuoreen (etunimi.sukinimi@vantaanvoimisteluseura.fi / p.040 7638995)

Jos valituksesi koskee seuran johtoa, ole yhteydessä seuramme johtokuntaan (puheenjohtaja Elina Yrjänheikki, elina.yrjanheikki@vantaanvoimisteluseura.fi)

Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käyttäytymisestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin-palveluun. www.etoleyksin.fi.