Vastuullisuus 

Olemme turvallinen seura

VVS on sitoutunut urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan ja vastuusaskelien toteuttamista sekä vastuullisuustyötä seurataan ja johdetaan säännöllisesti seurajohdon toimesta. 

Jokaisella on oikeus kunnioittavaan kohteluun. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Olemme seurassamme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille.

Vastuullisuusasioita käydään säännöllisesti läpi, jotta voidaan varmistaa, että seuran kaikki toimijat ovat tietoisia vastuullisuustyöstä ja jotta vastuullisuus näkyy pysyvänä osana seuran arkea. 

Vastuullisuustyön materiaaleja:

Video vastuullisen voimistelun puolesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video vastuullisen valmennuksen ja ohjauksen puolesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Seuramme säännöt on tarkistettu vastaamaan Olympiakomitean mallisääntöjä seuroille. Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, sekä tarkastamme heidän taustansa.

VVSssa jokainen lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan. 

Seurallamme on toimintaohjeet, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan.  VVS vastuuhenkilö lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa on toiminnanjohtaja Anu Kuusela. 

Ylläpidämme avointa ilmapiiriä ja pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia sekä nuorille urheilijoillemme, vanhemmille että ohjaajille ja valmentajille.  Tämän lisäksi seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla. 

Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti! 

Vantaan Voimisteluseurassa ei hyväksytä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä, koskien harrastajia, urheilijoita, valmentajia sekä vanhempia! 

Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seuramme toiminnassa. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti ja kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Jätä palautetta!

Yhteyshenkilöt:

Jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seurassamme ota yhteyttä toiminnanjohtajaan Anu Kuuselaan tai harrasteliikuntapäällikköön Anu Louhivuoreen (etunimi.sukunimi@vantaanvoimisteluseura.fi / p.040 7638995)

Jos valituksesi koskee seuran johtoa, ole yhteydessä seuramme johtokuntaan (varapuheenjohtaja Elina Yrjänheikki, elina.yrjanheikki@vantaanvoimisteluseura.fi)

Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käyttäytymisestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin-palveluun. www.etoleyksin.fi.