Näin huomioimme koronatilanteen

Lasten kesäloma ja leirit alkavat jo aivan kohta, ja koronaviruksen aiheuttama tilanne nostaa mieleen paljon kysymyksiä käytännön järjestelyistä. Näin me huolehdimme kesäleirien turvallisesta järjestämisestä.

OHJELMA JA LEIRIELÄMÄ

Päiväleirit toteutetaan pääasiassa alle 20 henkilön ryhmissä, ohjaajat mukaan lukien, ja ryhmä pysyy leirin ajan samana.

Vaikka samassa paikassa tukikohtaansa pitäisi kaksi päiväleiriä, järjestetään aloitus- ja lopetustilanteet siten, että eri leireille osallistuvat lapset eivät kokoonnu samoihin tiloihin.

Ohjelma järjestetään suurimmaksi osin ulkona, jossa leiriläisten on helpompi levittäytyä ja toimia laajemmalla alueella.

Leirillä pääsee aiempien kesien tapaan liikkumaan, leikkimään ja pelaamaan, piirtämää sekä tietysti temppuilemaan. Leikit ja pelit suunnitellaan niin, että tarpeetonta lähikontaktia voidaan välttää.

Ohjaaja hakee lapset leiripäivän alkaessa ulko-ovelta. Vanhemmat eivät saa tulla sisätiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen leiripäivän ulko-ovelle ohjaajien toimesta. Pyritään myös välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen ulkopuolelle ennen ja jälkeen leirin alkamista. Toivomme vanhemmilta tässä joustavuutta ja kärsivällisyyttä.

HYGIENIA JA PUHTAANAPITO

Leirin aikana noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia ohjeita, jotta kesäleiritoiminta olisi mahdollisimman turvallisesti. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikki saliemme kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti.

  • Pesemme kädet aina leirille tullessa, sieltä poistuttaessa useamman kerran leiripäivän aikana. Jos lapsi on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
  • Jokaisella lapsella tulee olla OMA juomapullo, välipala eväät, jumppamatto/-alusta mukanaan ja mitään välineitä ei lainata kaverille.
  • Pyrimme huomioimaan turvavälit kaikessa toiminnassamme kuitenkin maalaisjärki säilyttäen. Leirillä ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös ohjaajiin pyritään pitämään turvaväli.
  • Ohjaajilla on käsidesiä kokoajan saatavilla

TERVEYS

Leirille tullaan terveenä. Tänä kesänä pienetkin flunssan oireet tulkitaan mahdolliseksi koronavirustartunnan oireeksi. Jokaisen leiriläisen kotiväen tulee huolehtia, että oma leiriläinen osallistuu leirille vain täysin terveenä. Samat ohjeet koskevat leirin henkilökuntaa.

Jos lapsi sairastuu leirin aikana, niin ilmoitamme asiasta kotiväelle ja lapsi pitää hakea leiriltä kotiin. Samalla tavalla toimitaan, jos lapsi sairastuu esimerkiksi tavalliseen mahatautiin.

Jos lapsi tai muu henkilö saa koronavirustartuntaan liittyviä oireita, henkilö siirretään muista erilleen ja huoltajat hakevat lapsen leiriltä kotiin. Lapsen huoltajat ovat yhteydessä terveysasemalle ja toimivat saatujen ohjeiden mukaan. Jos epäily osoittautuu myöhemmin varmistetuksi koronavirustartunnaksi, pyydämme perhettä ilmoittamaan asiasta meille. Näillä toimenpiteillä pidämme yhdessä huolen, että tartuntaketjut ovat selvitettävissä ja lisäksi leiriläiset ja työntekijät osaavat siirtyä mahdollisimman pian vapaaehtoiseen karanteeniin.

LEIRILLE ILOISIN MIELIN 

Kaikkia varotoimenpiteitä ja hygieniatoimenpiteitä kunnioittaen huolehdimme, että lapsi saa kaiken tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja vuorovaikutuksen. Tiedossa on riemua, iloa, rohkeutta, yhdessäoloa ja välittämistä!

Lapset odottavat leiriä ja me odotamme lasten hymyjä ja iloa, punaisia poskia ja nauruun tikahtumista. Meillä on hyvät edellytykset järjestää innostavia liikuntaleirejä, varotoimet ja turvallisuus huomioiden!

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Ohjaajat käyvät ohjeet läpi vielä leirin aloituspäivänä ennen leirin alkamista.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.