Temppis-tuntikuvaukset

AfterSchoolTemppis:
Liikunnallinen iltapäiväkerho, jossa harjoitellaan ohjatusti voimistelutaitoja, pelataan ja leikitään. Iltapäivään jää aina myös aikaa temppuilla vapaasti salissa. Mukaan voi ottaa oman välipalan. Maksamalla koko syyskauden maksun, voi vapaasti käydä molemmissa viikkoryhmissä.

AkroTemppis:
Akrobatiatunti pitää sisällään permantotaitoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa, siltakaatoja ja pitkällä tähtäimellä myös voltteja. Akrobatiatunnilla opetellaan monipuolisesti akrobatiavoimistelun perustaitoja yhdistettynä venytyksiin ja lihasharjoitteluun. Ryhmissä harjoitellaan myös pari- ja trioakrobatiaa, joten tunneilla opit myös toimimaan ryhmässä ja tutustut uusiin kivoihin kavereihin. Hauskoilla tunneilla lihaskunto ja kehonhallinta karttuvat treenaamisen lomassa. Nämä tunnit sopivat erittäin hyvin sekä tytöille että pojille.

Flikki&VolttiTemppis
Flikki&VolttiTemppiksessä harjoitellaan nimensä mukaisesti flikkejä sekä voltteja eteen- ja taaksepäin. Tämä tunti sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat oppia nämä näyttävät temput. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, joita tarvitset näiden temppujen oikeaoppiseen suorittamiseen. Harjoittelemme ja kehitämme myös tempuissa avainasemassa olevien lihasten lihaskuntoa. VVS Temppis-salin välineistöstä aktiivisimmin näillä tunneilla käytössä on airtrack!

HUOM! Näitä tunteja varten pitäisi olla hallussa jo kuperkeikka etuperin sekä silta-asennossa pysyminen niin, ettei pää kosketa lattiaa.

Kuntosalicircuit
Kuntosalicircuit on kuntosalilla tapahtuva ohjattu kiertoharjoittelu, jonka alussa ohjaaja opastaa osallistujat kuntosalilaitteiden turvalliseen käyttöön. Tunti kehittää aerobista kuntoa sekä lihaskestävyyttä ja se sopii jokaiselle. Tunnin haastavuuden ja laitteissa käytettävät vastukset päätät sinä itse!

ParkourTemppis:
Parkourtunneilla harjoitellaan ylityksiä, alituksia ja muita parkouriin liittyviä taitoja. Oikeanlaiset alastulo ja ponnistus tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunneilla haastetaan myös kehonhallintaa oman vartalon painolla tehtävillä lihaskuntoharjoituksilla ja muistetaan lopuksi venytellä. Parkourryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona.

PerheakroTemppis:
Uudenlainen perheliikuntatunti, jossa lapsi (n. 4-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan akrobatian saloihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, harjoittelevat akrobatiataitoja yhdessä. Pääpaino on omalla keholla tehtävissä tempuissa, mukana myös pariakrobatiaa. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse. Aikuiset jumppaavat ilmaiseksi lasten kanssa.

PerheParkourTemppis:
PerheParkourTemppis-tunnilla lapsi harjoittelee parkourin perustaitoja kuten ylityksiä, alituksia sekä laskeutumisia oman vanhemman kanssa. Harjoitukset koostuvat yhdessä tehtävästä lämmittelystä sekä erilaisista tekniikkaharjoituksista, joiden jälkeen pääsette yhdessä hyppimään, harjoittelemaan ja parkouraamaan erilaisille esteradoille. Myös aikuinen pääsee tällä tunnilla haastamaan itsensä parkourin parissa!

PerheTemppis/BabyTemppis:
Tunnit ovat koko perheen yhteisiä, rentoja liikuntatuokioita. Tunti perustuu ohjaajan rakentamaan temppurataan ja tehtäviin, joita lapset suorittavat oman aikuisen ohjaamana ja vastuulla. Myös aikuinen pääsee tällä tunnilla testaamaan tempputaitojaan. Tunti soveltuu kaiken ikäisille lapsille, Babytemppis sopii puolivuotiaasta alkaen. Tunnille voi osallistua vaikka koko perhe, eri-ikäiset lapset huoltajineen ovat tervetulleita, max. 3 lasta / 1 aikuinen.  Aikuiset jumppaavat ilmaiseksi lasten kanssa.

PerhetelineTemppis:
Perheliikuntatunti, jossa lapsi (n. 4-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan telinevoimistelun saloihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, voimistelevat mm. rekillä, renkaissa, puomilla ja permannolla. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse.  Tunnille voi osallistua max. 3 lasta / 1 aikuinen. Aikuiset telinevoimistelevat ilmaiseksi lasten kanssa.

Seniorijumppa:
Ikäihmisille suunnattu ryhmäliikuntatunti, joka ylläpitää ja kehittää kuntoa sekä toimintakykyä. Tunnilla harjoitetaan voimaa, koordinatiota ja tasapainoa mukaansatempaavan musiikin tahdissa kehonhuoltoa unohtamatta.

Superit

TelineTemppis:
Telinevoimistelussa opetellaan telinevoimistelun perustaitoja eri telineillä. Käytössä ovat mm. permanto, puomi, rekki, renkaat, nojapuut, tramppa ja ponkka. Taidoista keskiössä ovat erilaiset permantotaidot, roikkuminen, riippuminen ja hyppääminen. Harjoitukset kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opitaan uusia taitoja, liikutaan monipuolisesti, koetaan tekemisen ja onnistumisen iloa! Telinevoimistelu sopii sekä tytöille, että pojille.

Edistyneiden ryhmät on suunnattu lapsille ja nuorille, joilla on jo useamman vuoden voimistelutausta ja eri telineet ovat tuttuja. Kaikki seuran telinevoimisteluryhmät ovat kerran viikossa harjoittelevia harrasteryhmiä, jotka eivät tähtää kilpatelinevoimisteluun.

VoimisteluTemppis
VoimisteluTemppis on voimistelun alkeisryhmä, jossa tutustutaan temppuillen ja mielikuvistusmaailman avulla voimistelun perusliikkeisiin ja välineisiin (naru, vanne, pallo). Temppuillaan, juostaan, hypitään, venytellään, tasapainoillaan, kieritään, pyöritään ja opitaan hahmottamaan eri kehonosia.