VVS:n Uskollisuuden Kilta

Uskollisuuden kilta on perustettu jo yli sataan Svolin jäsenseuraan ja lisää kiltoja syntyy vuosittain. Killan voivat perustaa kymmenen vuotta svolilaista toimintaa harjoittaneet seurat ja kiltaan voi liittyä viisi vuotta Voimisteluliiton seurassa ollut henkilö.

Killan tarkoituksena on koota seuran pitkäaikaiset jäsenet ystävyyttä ja vireyttä ylläpitäväksi piiriksi. Killan toimintamuotoja ovat esimerkiksi liikunta, toveri-illat, retket ja esitelmät. Kiltalaisille järjestetään toimintaa myös alueellisesti ja valtakunnallisesti.

VVS:N KILLAN JOHTOKUNTA:

Liisa Lahti puheenjohtaja
Oili Ahlstedt kiltamuori
Ulla Mustonen sihteeri
Tuula Paasonen rahastonhoitaja
Kaija Kahala kiltaemäntä
Mirja Moisio matkanjohtaja
Elvi Carlsson lisäkiva
Leena Riikonen lisäkiva
Anneli Räikkälä lisäkiva

KILLAN JÄSENEN KUVAUS VVS:N KILLAN TOIMINNASTA:

Suomen Voimisteluliiton toiminnan osa-alue ovat seurojen killat. Keskiajan kilta oli keskinäistä apua ja seurustelua varten perustettu yhdistys. Sama pätee edelleen; tarkoitus on koota oman seuran jäseniä ystävyyttä, liikunnan riemua ja kaikenlaista toiminnan valppautta ylläpitäväksi piiriksi. Siinä tehtävää ja iloa.

Vantaan Voimisteluseuran Kilta perustettiin keväällä 1994. Vuosi 2014 on siis jo 20-vuotisjuhlavuosi. Kiltaan kuuluu nyt 31 jäsentä. Niin vanhimmat kuin nuoremmatkin ovat uskollisesti mukana eri liikuntaryhmissä, useimmat monta kertaa viikossa. Tämä uskollisuus osoittaa, että saamme itsellemme liikunnan iloa ja nautimme ystävien seurasta. Näin osoitamme nuoremmille, että liikunnan ilo ei katoa ikävuosien lisääntyessä.

Mikä kiltaan vetää? Yhteistä liikuntaa harrastavia vetää yhteinen henki. Harrastamme liikuntaa eri ryhmissä ja kiltalaiset kertovatkin toisilleen muiden ryhmien jumpista ja kaikenlaisista seudun tapahtumista ja vetonauloista. Kesän aikana käymme kerran viikossa yhdessä kävelemässä Petikossa ja samalla kuulemme toistemme kesäharrastuksista ja matkoista, saamme vihjeitä hyvistä marja- ja sienipaikoista sekä vetävistä kesän konsertti- ja teatterikäynneistä.

Killassa yhteenkuuluvuutta lisäävät liikunnan lisäksi monenlaiset sosiaaliset tapahtumat. Vuosittain käymme yhdessä teatterissa, teemme yhteisiä kulttuurikävelyjä ja osallistumme Hämeenkylän seurakunnan terveyspäiville. Kesäkauden alussa ja lopussa olemme käyneet yhdessä kahvittelemassa, viimeksi toukokuussa vierailimme Bembölen kahvituvalla ja syyskuussa Askiston Marttamökillä. Takana on lisäksi useampi kolmen päivän matka Viroon, jonka olemme tehneet yhdessä seuran jumppareiden kanssa tottuneen matkanjärjestäjän Mirjan avulla. VVS:n kilta osallistuu myös valtakunnallisille kiltapäiville ja vuosittain kiltamuori on järjestänyt meille joulupuuron.

Uskollisuuden Kilta toteuttaa erinomaisesti sille uskotun tehtävän: kokoaa seuran jäsenet ystävyyttä ja henkistä vireyttä ylläpitäväksi piiriksi.

Toteaa,

Anneli Räikkälä