VVS on vuoden 2019 Liikuttaja Vantaalla

5.2.2020

Keskiviikkona pidetyssä Vantaan Liikuntagaalassa VVS sai vuoden liikuttaja palkinnon tunnustuksena seuran edistyksellisestä työstä vantaalaisen liikunnan eteen. Vantaan Voimisteluseura sai tunnustusta erityisesti laadukkaasta toiminnastaan eri-ikäisille, lapsille, nuorille, perheille ja aikuisille, tuloksellisesta valmennus- ja kilpailutoiminnasta sekä hyvin organisoiduista tapahtumista.  

Seura on kehittänyt toimintaansa vahvasti viimeisten vuosien aikana ja saanut nostettua jäsenmääräänsä reilusti. Viime vuonna VVS liikutti yli 3000 jäsentään ollen yksi suurimmista voimisteluseuroista Suomessa.

"Lähdimme rohkeasti kehittämään toimintaamme noin kolme vuotta sitten asiakaslähtöiseen ja asiakkaita eli jäseniämme osallistavaan suuntaan. Iso askel oli uskallus ja rohkeus lähteä pyörittämään omaa saliamme, Temppistä Vantaan Kaivokselassa. Näimme kuitenkin erittäin innostavana oman salin tuomat mahdollisuudet laajentaa harrastustoimintaamme sekä parantaa olosuhteita huippuvoimistelulle. Suunnitelmallisella ja päämäärätietoisella toiminnalla olemme nyt tässä. Ja matkamme jatkuu kyllä, olemme vasta alkumetreillä kehitystyössämme”, toteaa seuran puheenjohtaja Elina Yrjänheikki

VVS:lla on Temppiksellä lapsille ja nuorille suunnattu temppuilutila, joukkuevoimistelijoille ja kilpa-aerobiccareille jousto lattiat sekä kuntosali. Yhteensä liikuntatilaan Temppiksellä on reilu 1000 m2. Yrjänheikki korostaa kuitenkin, että oman salin lisäksi eri koulujen saleilla pyörivät tunnit ovat äärimmäisen tärkeitä, jotta VVS:n tarjoamat liikuntamahdollisuudet ovat lähelle kaikkia vantaalaisia.

"Voimistelullisella liikunnalla on hyvä kysyntä tällä hetkellä. Se on kaikille ikäryhmille sopivaa ja matalan kynnyksen harrastus. Meillä pyörii kaiken kaikkiaan yli 80 lasten ja nuorten ja noin 40 aikuisten tuntia viikoittain. Korostamme toiminnassamme helppoa mukaantuloa, meille voi tulla liikkumaan juuri sellaisena, kun olet", kertoo seuran toiminnanjohtaja Anu Kuusela

Kilpavoimistelun puolella seura on myös ansioitunut ja on yksi kansainvälisesti menestynyt joukkuevoimisteluseura. Joukkuevoimistelun lisäksi seuran kilpalajeja ovat kilpa-aerobic ja tanssillinen voimistelu. Nämä molemmat kilpalajit ovat myös kasvussa. Seura järjestikin ensimmäiset kilpa-aerobicin kansalliset kilpailut Vantaan Energia-Areenalla lokakuussa 2019 ensimmäistä kertaa Vantaalla. Kilpaurheilun eettinen toiminta on puhututtanut julkisuudessa viime aikoina vahvasti. 

"Seurallamme on pitkät perinteet terveellisen ja kunniottavan huippu-urheilun edistämisessä sekä toimintaperiaatteissa. Näissä kehitämme toimintaamme jatkossakin ja korostamme avoimuutta sekä läpinäkyvyyttä. Meille menestys on terve ja hyvän itsetunnon omaava onnellinen urheilija", kertoo Kuusela. 

"Meillä on aivan uskomattoman hieno jengi kasassa, tekemässä tätä tärkeää työtä yhdessä. Tämä Vuoden Liikuttaja 2019 -palkinto kuuluu jokaiselle seuran jäsenelle, toimijalle ja vapaaehtoiselle. Iso kiitos kaikille", iloitsevat Anu ja Elina yhdessä.

Vantaan liikuntyhdistys ry.n järjestämässä Vantaan Liikuntagaalassa jaettiin palkintoja yhteensä 10 eri kategoriassa. Valintoja varten on muodostettu raati, joka koostuu edustajista Vantaan Kaupungin liikunnan palvelualueelta, Vantaan liikuntayhdistyksestä, Vantaan Sanomista ja Sporttia kaikille-yhdistyksestä.  Kahdessa kategoriassa - Vuoden urheilija ja Vuoden urheiluteko - ehdotuksia kysyttiin myös Vantaan Sanomien Palstoilla. 

Vantaan vuoden 2019 Liikuttaja on yksi neljästä Olympiakomitean Tähtiseurasta, joka on saanut sertifikaatin kaikilla kolmella osa-alueella: lapset ja nuoret, aikuiset ja huippu-urheilu.  Tähtimerkki on osoitus laadusta ja toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Tämä seura on kehittänyt toimintaansa pitkäjänteisesti ja liikuttaa vuosittain tuhansia vantaalaisia. 

Vuoden 2019 aikana jäsenmäärä nousi yli 3000. Tämä seura on oiva esimerkki seurasta, joka pystyy tarjoamaan mielekästä toimintaa kaiken ikäisille ja erilaisin tavoittein liikkuville aina lapsista huippu-urheilijaan. Osaamista jaetaan ja hyödynnetään yli lajirajojen ja tästä esimerkkinä on viikoittainen yhteistyö muiden seurojen sekä koulujen ja päiväkotien kanssa. Toiminnan lisäksi seura on aktiivinen olosuhteiden hyödyntäjä ja kehittäjä. 

Seura avasi vuonna 2018 oman koko perheen liikuntakeskuksen VVS Temppiksen, joka toimii tukikohtana seuran kilparyhmille, mutta tarjoaa samalla hienot olosuhteet myös lukuisille harrasteliikuntaryhmille. 

Vantaan vuoden 2019 Liikuttaja on VANTAAN VOIMISTELUSEURA 

Kiitos tunnustuksesta Vantaan kaupunki, Vantaan Sanomat, Sporttia kaikille ja Vantaan Liikuntayhdistys Ry.