Tuntikuvaukset

Perheliikunta VVS:ssä

  • Liikutaan yhdessä iloisesti! Aikuinen valitsee itse, kuinka aktiivisesti harjoittelee itse vai keskittyykö lapsen kannustamiseen.
  • Lapsi on ryhmissä oman aikuisen valvonnan alla.
  • Perheen ensimmäinen lapsi maksaa täyden hinnan. Seuraavat saman perheen lapset samassa ryhmässä saavat 30€ alennuksen.
  • Aikuiset liikkuvat lapsen mukana ilmaiseksi.
  • Suositus: max 3 lasta yhden aikuisen vastuulla sekä max. 1 aikuinen yhtä lasta kohti. Jos salissa on hyvin tilaa, voi yhden lapsen kanssa jumpata myös 2 aikuista.
  • Pienet vauvat mukana esim. kantorepussa ovat sallittuja perheen oman harkinnan mukaan. 

Perhejumppa 

N. 2-10-vuotiaan lapsen jumppa turvallisen ja tutun aikuisen kanssa. Jumpassa opetellaan ryhmässä olemista ja liikkumisen perustaitoja: heittämistä, hyppäämistä, leikkimistä. Tunneilla sekä leikitään, liikutaan musiikin tahdissa että temppuillaan eri pisteissä omaan tahtiin. 

Perheakrobatia, PerheakroTemppis

Perheliikuntatunti, jossa minkä vain ikäinen lapsi (n. 2-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan akrobatian saloihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, harjoittelevat akrobatiataitoja yhdessä. Pääpaino on omalla keholla tehtävissä tempuissa, mukana myös pariakrobatiaa. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse. 

PerheParkourTemppis

Perheliikuntatunti, jossa minkä vain ikäinen lapsi (n. 3-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan parkourtemppuihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, harjoittelevat yhdessä ylityksiä, alituksia, laskeutumisia, ym.. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse. 

Perhetemppuilu, PerheTemppis/Familjegymnastik

Tunnit ovat koko perheen yhteisiä, rentoja liikuntatuokioita. Tunti perustuu ohjaajan rakentamaan temppurataan ja tehtäviin, joita lapset suorittavat oman aikuisen ohjaamana ja vastuulla. Myös aikuinen pääsee tällä tunnilla testaamaan tempputaitojaan. Tunti soveltuu kaiken ikäisille lapsille. Tunnille voi osallistua vaikka koko perhe, eri-ikäiset lapset huoltajineen ovat tervetulleita.

Familjegymnastik på onsdag förmiddag är tvåspråkig.

Perhetemppurata

Lauantaiaamuisin Tuomelassa järjestettävä perhetemppurata on avoinna 1,5 tuntia, jona aikana perheet saavat tulla ja mennä oman aikataulunsa mukana. Paikalla on ohjaaja, joka suunnittelee radan ja jokaiselle tunnille jonkun teeman / opetettavan asian, mutta pääasiassa perheet liikkuvat tässä ryhmässä omatoimisesti. 

Taaperotanssi *uutuus

Tanssileikkiin ja luovaan tanssiin perustuva pienen lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio. Ryhmässä liikutaan lasten ehdoilla, monipuolisesti erilaisten mielikuvien, lorujen, musiikin ja välineiden innoittamana. Tunnin tavoitteena on perusliikuntataitojen opettelu, kehonhallinnan ja ilmaisutaitojen kehittyminen tanssin keinoin. Tunneilla pidetään hauskaa yhdessä.