Tuntikuvaukset

AfterSchoolTemppis:
Liikunnallinen, vapaamuotoinen iltapäiväkerho, jossa harjoitellaan ohjatusti voimistelutaitoja, pelataan ja leikitään. Iltapäivään jää aina myös aikaa temppuilla vapaasti salissa. Mukaan voi ottaa oman välipalan. Maksamalla koko syyskauden maksun, voi vapaasti käydä molemmissa viikkoryhmissä.

Akrobatia, AkroTemppis
Akrobatiatunti pitää sisällään permantotaitoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa, siltakaatoja ja pitkällä tähtäimellä myös voltteja. Akrobatiatunnilla opetellaan monipuolisesti akrobatiavoimistelun perustaitoja yhdistettynä venytyksiin ja lihasharjoitteluun. Ryhmissä harjoitellaan myös pari- ja trioakrobatiaa, joten tunneilla opit myös toimimaan ryhmässä ja tutustut uusiin kivoihin kavereihin. Hauskoilla tunneilla lihaskunto ja kehonhallinta karttuvat treenaamisen lomassa. Nämä tunnit sopivat erittäin hyvin sekä tytöille että pojille.

Alkeisbaletti
Tunti pohjautuu klassisen baletin liikekieleen. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä musiikin ja leikin siivittämänä. Perustaidot opetellaan lapsilähtöisesti, tanssin ja liikunnan ilon kautta.

Flikki&VolttiTemppis

Flikki&VolttiTemppiksessä harjoitellaan nimensä mukaisesti flikkejä sekä voltteja eteen- ja taaksepäin. Tämä tunti sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat oppia nämä näyttävät temput. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja, joita tarvitset näiden temppujen oikeaoppiseen suorittamiseen. Harjoittelemme ja kehitämme myös tempuissa avainasemassa olevien lihasten lihaskuntoa. VVS Temppis-salin välineistöstä aktiivisimmin näillä tunneilla käytössä on airtrack!

HUOM! Näitä tunteja varten pitäisi olla hallussa jo kuperkeikka etuperin sekä silta-asennossa pysyminen niin, ettei pää kosketa lattiaa. 

Freegym
Freegym on voimisteluliiton laji, joka on nopeasti saavuttanut suuren suosion ympäri Suomea. Freegym yhdistää voltit, voimistelun perustaidot, voimaharjoittelun oman kehon painolla ja parkourin. Vauhdikas laji on temppuilua, omien rajojen kokeilua sekä kehonhallinnan ja ketteryyden kehittämistä. Laji sopii erinomaisesti sekä tytöille, että pojille. 

Hip Hop
Hip hop on rytmikäs ja kokonaisvaltainen tanssilaji, jolle tyypillisiä ovat erilaiset groovet eli tavat ilmentää musiikin rytmi liikkeessä sekä mm. isolaatiot (vartalon osien liikuttaminen eritellysti). Liikekieli voi olla hyvin tarkkaa ja yksityiskohtaista tai isoa ja energistä. Hip hopiin voidaan jossain määrin yhdistellä myös muiden katutanssien tekniikoita. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä, joka näkyy opetuksessa ja tunneilla tehtävissä koreografioissa.

Ryhmissä harjoitellaan hiphopin perusliikkeitä ja tanssitaan menevän rapin ja R'n'B:n tahdissa. Huomiota kiinnitetään myös lihaskuntoon ja vartalon liikkuvuuteen. Tunneilla harjoitellaan eripituisia tanssisarjoja, joista kootaan pidempi koreografia. Ryhmät sopivat sekä lajin aloittelijoille että aikaisemmin harrastaneille.

Joukkuevoimistelu - joukkuevoimistelun kilparyhmät
Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus.

Joukkuevoimisteluryhmissä harjoitellaan tavoitteellisesti ja innostavasti lajiin vaadittavia perustaitoja, kuten joukkuevoimistelutekniikkaa, ketteryyttä, nopeutta, voimaa ja liikkuvuutta - esiintymistaitoja unohtamatta. Kauden aikana joukkueet osallistuvat joukkuevoimistelukoreografialla lajin kilpailuihin tai Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin.

Vantaan Voimisteluseuran valmennusjärjestelmä tarjoaa voimistelijalle mahdollisuuden kilpailla eri ikäsarjoissa sekä kilpa- että mestaruustasolla. Kilpailulliset tavoitteet asetetaan joukkuekohtaisesti, mutta seuramme tähtää intensiivisellä harjoittelulla joukkueiden menestymiseen kotimaan kilpailuissa sekä kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla. Harjoittelun tukena toimivat mm. baletinopettajat sekä leiriviikonloput ja yksilölliset liikkuvuus- ja lihastasapainotestaukset. Kestävälle pohjalle rakennetulla junioritoiminnalla halutaan taata seuran edustus Suomen maajoukkueessa ja juniorimaajoukkueessa.

Seuramme tarjoaa 4-15-vuotiaille avoimia kilpatoimintaan tähtääviä ryhmiä, joihin voi ilmoittautua suoraan jäsenrekisterin kautta ilman aiempaa voimistelutaustaakin. Nämä ryhmät löytyvät lasten ja nuorten tuntikalenterista ja ne osallistuvat seuran näytösten lisäksi lasten voimistelutapahtumiin, kuten Stara-tapahtumiin.

Kilpa-aerobic: Mikrobic ja Minibic
Kilpa-aerobic on vauhdikas voimistelulaji, joka kehittää voimaa, notkeutta ja kestävyyttä. Myös ilmaisu ja koreografinen luovuus ovat lajissa tärkeitä. Kilpa-aerobicin vaikeusliikkeet muodostuvat hypyistä, liikkuvuusliikkeistä sekä staattisista ja dynaamisista vaikeusosista. Avoimet valmennusryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa ja tavoitteena on päästä lajin kilpa-areenoille. Ryhmät sopivat lapselle ja nuorelle, jolla on jo jonkun verran voimistelutaustaa ja ennen kaikkea halu harjoitella pitkäjänteisesti uusia taitoja monipuolisen ja vauhdikkaan lajin parissa.

Liiku ja leiki
Liiku ja leiki -ryhmä on pienten lasten perusliikuntaryhmiä, joissa opetellaan leikkien, pelien ja musiikkiliikunnan kautta perusliikuntataitoja kuten juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja kiipeämistä. Kauden aikana sekä tanssitaan, pelataan, että kisaillaan leikkimielisesti. Tunti sopii sekä tytöille että pojille.

Torstain Liiku ja Leiki on Vapaalan  päiväkodin kanssa yhteistyössä toteutettava ryhmä. Ohjaaja noutaa päiväkodissa olevat ryhmään ilmoittautuneet lapset päiväkodista ja he kulkevat yhdessä koulun pihan poikki jumppasaliin. Vanhemmat noutavat lapset jumppakoululta tunnin päätyttyä. Myös muut, kuin kyseistä päiväkotia käyvät lapset saavat ilmoittautua ryhmään.

Nuppuvalmennus 2013-2014

Nuppuvalmennuksessa tutustutaan temppuillen ja mielikuvitusmaailman avulla voimistelun perusliikkeisiin ja välineisiin. Tunnilla temppuillaan, juostaan, hypitään, venytellään, tasapainoillaan, kieritään, pyöritään ja opitaan hahmottamaan eri kehonosia. 

Parkour, ParkourTemppis
Parkourtunneilla harjoitellaan ylityksiä, alituksia ja muita parkouriin liittyviä taitoja. Oikeanlaiset alastulo ja ponnistus tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunneilla haastetaan myös kehonhallintaa oman vartalon painolla tehtävillä lihaskuntoharjoituksilla ja muistetaan lopuksi venytellä. Parkourryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona.

Perhejumppa 
n.2-10-vuotiaan lapsen jumppa turvallisen ja tutun aikuisen kanssa. Jumpassa opetellaan ryhmässä olemista ja liikkumisen perustaitoja: heittämistä, hyppäämistä, leikkimistä. Tunneilla sekä leikitään, liikutaan musiikin tahdissa että temppuillaan eri pisteissä omaan tahtiin. Saman perheen lapsista vain 1 maksaa täyden hinnan, seuraavat lapsiet samassa ryhmässä saavat 30€ alennuksen. Aikuiset jumppaavat ilmaiseksi lasten kanssa.

Perhetelinevoimistelu, PerhetelineTemppis
Perheliikuntatunti, jossa minkä vain ikäinen lapsi (n. 4-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan telinevoimistelun saloihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, voimistelevat mm. rekillä, renkaissa, puomilla ja permannolla. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse.  Tunnille voi osallistua max. 3 lasta / 1 aikuinen. Saman perheen lapsista vain 1 maksaa täyden hinnan, seuraavat lapsiet samassa ryhmässä saavat 30€ alennuksen. Aikuiset telinevoimistelevat ilmaiseksi lasten kanssa.

Perheakrobatia, PerheakroTemppis
Perheliikuntatunti, jossa lminkä vain ikäinen apsi (n. 4-vuotiaasta ylöspäin) ja aikuinen, tai vaikka koko perhe yhdessä, pääsevät tutustumaan akrobatian saloihin. Tällä tunnilla kaikki, sekä lapset että aikuiset, harjoittelevat akrobatiataitoja yhdessä. Pääpaino on omalla keholla tehtävissä tempuissa, mukana myös pariakrobatiaa. Aikuinen pääsee tunnilla sekä avustamaan lapsen harjoitteita että harjoittelemaan itse. Saman perheen lapsista vain 1 maksaa täyden hinnan, seuraavat lapsiet samassa ryhmässä saavat 30€ alennuksen. Aikuiset jumppaavat ilmaiseksi lasten kanssa.

Perhetemppuilu, PerheTemppis, BabyTemppis
Tunnit ovat koko perheen yhteisiä, rentoja liikuntatuokioita. Tunti perustuu ohjaajan rakentamaan temppurataan ja tehtäviin, joita lapset suorittavat oman aikuisen ohjaamana ja vastuulla. Tuomelassa vapaa perhetemppuiluaika on 1h 30 min ja saliin saa tulla ja sieltä poistua oman aikataulun mukaan. Myös aikuinen pääsee tällä tunnilla testaamaan tempputaitojaan. Tunti soveltuu kaiken ikäisille lapsille, Babytemppis sopii puolivuotiaasta alkaen. Tunnille voi osallistua vaikka koko perhe, eri-ikäiset lapset huoltajineen ovat tervetulleita, max. 3 lasta / 1 aikuinen. Vain lapset ilmoitetaan ryhmään. Aikuiset jumppaavat ilmaiseksi lasten kanssa.  

Satubaletti
Satubaletti pohjautuu klassisen baletin liikekieleen. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä musiikin, sadun ja leikin siivittämänä. Perustaidot opetellaan lapsilähtöisesti, tanssin ja liikunnan ilon kautta. 

Satutanssi
Satutanssi on alle 6-vuotiaiden tanssin alkeisryhmä, jossa liikutaan erilaisten satujen, tarinoiden ja leikkien siivittämänä. Ryhmässä opetellaan tanssimisen alkeita, rytmiikkaa, kehonhallintaa, liikkeiden muistamista erilaisten musiikkien tahdissa. Pääpaino on iloisessa menossa.

Tanssillinen voimistelu
Tanssillinen voimistelu pohjautuu suomalaiseen naisvoimisteluun, jossa tärkeinä elementteinä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Siinä yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Tanssillinen voimistelu on kokonaisliikuntaa, joka hyödyntää monipuolisesti musiikin eri elementtejä ja koreografista osaamista. Se on laadukasta, taidokasta ja tavoitteellista toimintaa, jossa kehittyvät sekä harrastajan kunto että taidot, ja lisämausteena kehittyvät myös harrastajan itseilmaisu ja luovuus. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun eri osa-alueita (mm. vartalonliikkeet, hypyt, hyppelyt ja tasapainot) sekä harjoitellaan liikkuvuus- ja voimaominaisuuksia, musiikin tulkintaa ja ilmaisua. Tunneilla harjoitellaan koreografia, jolla esiinnytään seuran näytöksessä. Tanssillista voimistelua on tarjolla kerran viikossa sekä kaksi kertaa viikossa harjoittelevissa ryhmissä 7-15-vuotiaille sekä aikuisille.

Fenix on kaksi kertaa viikossa harjoitteleva tanssillisen voimistelun nuorten ryhmä. Ryhmä sopii nuorille, joilla on jo jonkin verran voimistelutaustaa. Ryhmä esiintyy ja kilpailee.

Tanssimix
Tanssimix-tunnilla tutustutaan erilaisiin musiikki- ja tanssityyleihin erilaisten harjoitteiden avulla. Tunneilla opetellaan tanssin perusliikkeitä, rytmiikkaa, treenataan koordinaatiota, kehonhallintaa ja peruskuntoa. Tärkeintä on tanssin ilo ja ryhmässä hauskanpito. Tanssimix-tunteja on tarjolla 6 -14-vuotiaille. Tuntien tanssityylit ja käytettävät musiikit valikoituvat ryhmäläisten iän ja mielenkiinnon mukaan. Tunneilla valmistetaan koreografia seuran näytöksiin.

Telinevoimistelu, TelineTemppis
Telinevoimistelussa opetellaan telinevoimistelun perustaitoja eri telineillä. Käytössä ovat mm. permanto, puomi, rekki, renkaat, nojapuut, tramppa ja ponkka. Taidoista keskiössä ovat erilaiset permantotaidot, roikkuminen, riippuminen ja hyppääminen. Harjoitukset kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Tunneilla opitaan uusia taitoja, liikutaan monipuolisesti, koetaan tekemisen ja onnistumisen iloa! Telinevoimistelu sopii sekä tytöille, että pojille.

Edistyneiden ryhmät on suunnattu lapsille ja nuorille, joilla on jo useamman vuoden voimistelutausta ja eri telineet ovat tuttuja. Kaikki seuran telinevoimisteluryhmät ovat kerran viikossa harjoittelevia harrasteryhmiä, jotka eivät tähtää kilpatelinevoimisteluun.

Temppuilu, Temppis
Temppuilu on energinen ja hauska tunti alle kouluikäisille. Temppuilussa lapsi oppii motorisia perustaitoja, jotka kehittävät tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Temppuilusta on hyvä edetä esim. seuran telinevoimistelu- tai akrobatiatunneille. Tunnilta saa hyvää pohjaa mihin tahansa liikuntalajiin ja se sopii sekä tytöille että pojille.

Voimistelukoulu
Voimistelukoulu on perheen pienimpien oma voimistelun alkeisryhmä. Perinteisessä satujumppahengessä tunneilla opetellaan perusvoimistelutaitoja, erilaisten leikkien, satujen ja lastenmusiikkien kautta. Tunti sopii erinomaisesti pienen lapsen ensimmäiseksi omaksi harrastukseksi.

Voimistelukaruselli
Voimistelukaruselli on tarkoitettu kaikille lapsille, jotka haluavat monipuolisen harrastuksen. Ryhmässä tutustutaan voimistelun eri muotoihin. Kauden aikana harjoitellaan mm. akrobatiataitoja, joukkuevoimistelun alkeita, välineillä ja ilman, kilpa-aerobicin perusteita sekä erilaisia tanssityylejä. Tunnilla on vaihtuva teema. Tunneilla harjoitellaan esitysohjelma, jolla esiinnytään seuran joulunäytöksessä. Tunnit ovat energisiä ja koostuvat vaihtelevista harjoitteista ja leikeistä! Voimistelukarusellia on tarjolla 7-12-vuotiaille.

VoimisteluTemppis
VoimisteluTemppis on voimistelun alkeisryhmä, jossa tutustutaan temppuillen ja mielikuvistusmaailman avulla voimistelun perusliikkeisiin ja välineisiin (naru, vanne, pallo). Temppuillaan, juostaan, hypitään, venytellään, tasapainoillaan, kieritään, pyöritään ja opitaan hahmottamaan eri kehonosia.