Maija Keurulainen hopealle Portugalissa!

25.3.2018

Hopea-Maikki!
Hopea-Maikki!
Kilpa-aerobicin viralliset podiumpuvut valmistaa Chopar.
Kilpa-aerobicin viralliset podiumpuvut valmistaa Chopar.
Maija alkukilpailussa
Maija alkukilpailussa

Tällä viikolla kilpailtiin kilpa-aerobicin International Open-kilpailut Portugalin Cantanhedessä. Suomen delegaatiossa oli mukana myös VVS:n kilpa-aerobiccaaja Maija Keurulainen.

Cantanhede, Portugali 22.-25.3.2018

 

Alkukilpailut kilpailtiin aikaisin torstaina ja kilpailu oli erittäin tasokas. Maija suoritui Aurelie Jolyn tekemästä koreografiasta mallikkaasti, mutta mukaan mahtui myös pientä haparointia. Alkukilpailun suorituksesta Maija sai yhteispisteet 18,900 ja sijoittui sijalle 7. 8 parasta lunastivat paikkansa sunnuntain loppukilpailuun.

- Alkukilpailussa fiilis oli hyvä, vaikka jännittikin paljon. Vaikeusosat sujuivat hyvin, mutta selkeä virhe yhdessä siirtymässä rokotti pisteitä melko paljon. Onneksi suorituksen pisteet riittivät finaaliin. Sain myös hyvää ja tsemppaavaa kommenttia lajimme tuomarilta alkukisan jälkeen.

Sunnuntaina oli finaalin vuoro. Toisen kilpailupäivän suoritus oli vahvaa ja varmaa tekemistä. Onnistunut suoritus palkittiin Maijan ennätyspisteillä, jotka olivat upeat 19,250. Näillä pisteillä Maija paransi huomattavasti alkukilpailun sijoitustaan napaten kaulaansa hopeisen mitalin! Hieno suomalaismenestystä täydensi Turun Urheiluliiton Fanny Samppa, joka sijoittui hienosti sijalle 3.

- Olo oli toisena kilpailupäivänäkin jännittynyt, mutta innokkaana lähdin parantamaan alkukilpailun suoritusta. Alkukilpailun virheiden pohjalta tein pari pientä muutosta lämpän aikana. Vaikeusosissa oli pientä haparointia, joka näkyi vaikeuspisteissä, mutta suoritus oli finaalissa muuten siistimpi ja varmempi.

Kilpa-aerobiccaajat käynnistävät kotimaan kilpailukautensa 7.-8.4. Aerobic Cup 1-kilpailuilla Nokialla. Sitä ennen on luvassa vielä Harkkakisat Valkeakoskella 30.3.