Koronainfo ja turvallisuusohjeistus

Päivitetty 16.8.2021

Koko seuran toimintaa koskeva toiminta- ja turvallisuusohjeistus löytyy täältä.

Harjoitustoimintaan liittyvä poikkeusohjeistus

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Sisään- ja ulosmenoissa kuljetaan ainoastaan valmentajan mukana. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Tartuntojen leviämisen ehkäiseminen

Alla olevat ohjeet koskevat lasten ja nuorten lähiharjoittelua.

Toivomme kaikkien valmennusryhmälläisten noudattavan perusohjeita, jotta harrastaminen on kaikille mahdollisimman turvallista ja turhilta altistumisilta vältytään. Kiitos yhteistyöstä!

Ennen harjoituksia

• Harjoituksiin tullaan vain terveenä! Tämä koskee myös mahdollisia saattajia.
  • Mikäli sinulla on mitään sairastumisen oireita, pysythän kotona ja käyt covid-19 testissä
  • Sairaspoissaolon jälkeen harjoituksiin voi palata kahden täysin oireettoman päivän jälkeen (vaikka testitulos olisi negatiivinen).
  • Noudata aina viranomaisten karanteenisuosituksia, etenkin  altistumisen/tartunnan jälkeen tai mahdollisen ulkomaan reissun jälkeen.

Harjoituksiin saavuttaessa

Kaikki kilpapuolen joukkueet/ryhmät saapuvat sisätiloihin YHTENÄ ryhmänä, ei ripotellen!!

Temppiksellä on avattu uusi sisäänkäynti C-rappu , jota VAIN Joukkuevoimistelijat (pl. Trixia) käyttävät 1.2. alkaen!

• Voimistelijoiden on oltava paikalla C-oven läheisyydessä 5-10 minuuttia ennen ilmoitettua aloitusaikaa, valmentaja noutaa joukkueen tuolloin ovelta ja ohjaa joukkuevoimistelijoille tarkoitettuun pukutilaan. Lattiaan on merkattu sinisellä teipillä opastus JV pukutiloihin.

Temppiksellä kilpa-arobiccarit riisuvat ja jättävät jatkossa kengät Kivasalin puolelle kenkätelineeseen. Näin vältymme kenkäaulan ruuhkautumiselta.

Muut harjoituspaikat (esim. koulujen salit)

• Harjoituksiin voi osallistua vain joukkueen/ryhmän jäsenet
  • Pue treenivaatteet päälle jo kotona ja vältä pukuhuoneiden/muiden yleisten tilojen käyttöä
  • Valmentajat hakevat lapset liikuntapaikan ulko-ovilta, saattajat eivät tule sisätiloihin. Odotathan valmentajaa ulkona. Suosittelemme saapumaan liikuntapaikalle n.10min ennen tunnin alkamista, valmentajat noutavat voimistelijat 5min ennen harjoitusten alkua ulko-ovelta.
  • Edellytämme kaikilta 10 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä liikuntapaikoilla liikuttaessa (aulatilat, pukuhuoneet jne.), pl. urheilusuorituksen aikana.
  • Pese/desinfioi kätesi huolellisesti saapuessasi liikuntapaikalle. Pienten lasten ryhmissä valmentaja valvoo käsien pesua. Voit pitää mukana omaa käsidesiä, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Harjoitusten aikana

• Muista ylläpitää turvaväliä aina kun siihen on mahdollisuus.
  • Noudata liikuntapaikan/ohjaajan ohjeistusta tiloissa liikkumisen osalta, näin minimoimme eri ryhmien kohtaamiset. Jokaiselle ryhmälle on tiloissamme osoitetut omat WC-tilat, joten noudatahan niiden käyttämistä.
  • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA juomapullo, jumppamatto/-alusta, hyppynaru, kumppari jne. mukanaan ja mitään välineitä ei lainata kaverille. Emme käytä myöskään seuran yhteisiä välineitä.

Harjoitusten jälkeen

• Pese/desinfioi kätesi huolellisesti tunnin jälkeen. Pienten lasten ryhmissä valmentaja valvoo käsien pesua.
  • Valmentaja saattaa lapset ulko-oville, joiden ulkopuolella vanhemmat ottavat lapset vastaan.
  • Mikäli saat positiivisen koronatestitulokset harjoituksiin osallistumisen jälkeen, ilmoitathan siitä pikaisesti myös
    VVS toimistolle, p.040 763 8995. Käsittelemme kaikki ilmoitukset GDPR mukaisesti.

Olemme sitoutuneita tekemään harrastamisesta niin turvallista kuin mahdollista muun muassa näiden käytäntöjen avulla:

• Valmentajamme suunnittelevat harjoitukset niin, että turvavälit toteutuvat aina kun se vaan on mahdollista.
  • Valmentajamme tulevat paikalle vain terveenä, ja olemme varautuneet järjestämään normaalia enemmän sijaisia kauden aikana jotta ohjaajat voivat jäädä kotiin hyvinkin matalalla kynnyksellä.
  • Valmentajamme käyttävät kasvomaskeja koko ajan liikuntapaikoilla, myös harjoitusten aikana.
  • Valmentajamme pitävät kirjaa tuntien osallistujista, ja altistumistapauksessa kaikki osallistujat tavoitetaan nopealla aikataululla.
  • Ryhmäkoot on suunniteltu niin, että tunneilla on mahdollista pitää etäisyyttä muihin osallistujiin. Liikuntapaikkojen pinnat desinfioidaan ennen tuntia ja sen jälkeen.

Toivomme kaikkien käyvän ohjeet huolella yhdessä lapsenne kanssa. Kiitos yhteistyöstä!

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

Muita toimintaamme liittyviä ohjeistuksia löydät täältä.

Koronan vaikutus valmennusmaksuihin syksyllä 2020