Kilpa-aerobicin SM-kilpailuissa finaalipaikkoja ja Aerodance-mestaruus

Kuva: Melogym
Kultainen päätös kaudelle. Kuva: Melogym
Aerodance ja Tiia

Kilpa-aerobicin SM-kilpailut & kilpasarjojen mestaruuskilpailut kilpailtiin Kajaanissa 18.-20.5. Kajaanihallissa

Onnistuneista suorituksia ensimmäisenä kilpailupäivänä

Perjantaina 18.5. kilpailtiin SM-sarjojen alkukilpailut. VVS:n urheilijat kilpailivat AG2 yksilösarjassa sekä Naisten SM-sarjassa. 15 - 17 -vuotiaiden SM-sarjassa VVS:lla oli 5 upeaa urheilijaa, joista Iasmina Morosan selvitti tiensä SM-finaaleihin pisteillä 17,950 (7.sija). Näin ollen lauantain finaalissa nähtäisiin ensimmäistä kertaa VVS:n juniorisarjan urheilija! Onnistuneita kauden päätöksiä nähtiin jokaiselta sarjan urheilijaltamme. Olivia Huiko sijoittui kovassa sarjassa sijalle 13, Liinu Oikari sijoittui Olivian kannoille sijalle 14, Iina Niiranen sijalle 16 ja Teresa Kortelainen sijalle 23.

Naisten sarjassa Maija Keurulainen tykitti taululle omat ennätyspisteensä 19,350 ja kiilasi karsinnan 2.sijalle! Finaalipäivän suoritukseen lähdettiin hakemaan hyvää fiilistä ja korjaamaan karsinnan pienet virheet.

Jännittävä finaalipäivä

Lauantaina 19.5. oli vuorossa SM-finaalit. Ensimmäistä kauttaan AG2-sarjassa kilpaileva Iasmina Morosan piti jännityksen kurissa ja onnistui tekemään vahvan suorituksen säilyttäen alkukilpailun 7.sijan. Iasmina vastasi VVS:n tähän asti parhaimmasta junioreiden SM-sijoituksesta.

Naisten yksilösarjan kilpailu oli kovatasoinen. Maija Keurulainen onnistui tekemään alkukilpailua vapautuneemman suorituksen, mutta vaikeusosat eivät menneet yhtä hyvin kuin karsinnassa. Pisteet 18,900 riittivät upeaan 4.sijaan, jääden vain 0,65 pisteen päähän pronssista. Maijan kevätkausi on ollut onnistunut ja nousujohteinen.

Kultainen loppu viikonlopulle

Sunnuntaina 20.5. kilpailtiin kilpasarjojen sekä Aerodance-sarjan mestaruuksista. 3lk joukkueet sarjassa Ella-Maria Koskela, Elise Kurittu, Triinu Närep & Aamu Peltokangas tekivät kauden parhaan suorituksen sijoittuen upeasti sijalle 4/18, jääden vain 0,25 pistettä pronssista! Ensimmäistä kauttaan kilpaileva trio Emiliina Heimala, Emma Hurri & Jessica Lampinen paransivat suorituksiaan hienosti kauden aikana ja sijoittuivat sijalle 13.

4-luokan yksilösarjassa käytiin kovatasoinen kilpailu sijoituksista. Ensimmäistä kauttaan 4-luokassa kilpailevat Jannica Hurmerinne & Hanna Pasternack ovat kehittyneet kauden aikana ja omaksuneet uudet vaikeammat ohjelmat hyvin. Sunnuntain kilpailussa vaikeusosissa oli hieman haparointia, mutta molemmat urheilijat suoriutuivat hienosti sarjanoususta. Jannica sijoittui sijalle 10 ja Hanna sijalle 23. Kilpailijoita sarjassa oli huimat 32.

4-luokan joukkueet sarjassa kilpaili ensimmäistä kauttaan kokoonpanona myös Hanna Pasternack, Nea Pirilä & Erin Bemeleit. Trio on muovautunut yhtenäiseksi kokoonpanoksi kauden aikana ja kausi on ollut nousujohteinen. Ensimmäisen vaikeusosan pieni virhe rokotti melko paljon pisteitä, mutta kokonaisuutena suoritus oli hyvä. Uusi trio sijoittuivat hienosti sijalle 9/17.

6lk kilpasarjassa käytiin tiukka kamppailu mitaleista. Tiia Savonius sai onnistuneella suorituksella pisteet 16,150, joissa kotiin lähdettiin pronssimitalin kanssa! Kaikki mitalistit sijoittuivat 0,15 pisteen sisään.

Päivän päätti junioreiden Aerodance (Bemeleit, Huiko, Kortelainen, Morosan, Niiranen, Oikari, Pasternack & Pirilä). Nuoret naiset hurmasivat kauden parhaimmalla suorituksella, jolla he ansaitsivat pisteet 15,350. Näillä pisteillä VVS:n Aerodance nappasi ylivoimaisen voiton yli 2 pisteen erolla seuraavaan ryhmään!

Kilpa-aerobiccareiden kausi päättyi mestaruuskilpailuihin ja seuraavaksi suuntaamme katseet kesätreeneihin ja Turun Gymnaestradaan. ND-sarjan SM-kilpailut kilpaillaan vielä kesäkuun Voimistelupäivillä, jossa nähdään vielä yksi VVS:n aerobiccaaja Alina Huiko.

Jos olet kiinnostunut kilpa-aerobicista, syksyllä alkaa kaksi uutta avointa ryhmää:
- Esivalmennus (6-8 -vuotiaat)
- Minibic (Yli 9-vuotiaat)

Ota yhteyttä vastuuvalmentajaan:
Sanni Mäntykivi (sanni.mantykivi@vantaanvoimisteluseura.fi)